Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο OTE HISTORY

tags :
Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο OTE HISTORY
Το ΟΤΕ HISTORY προβάλει το εμβληματικό ντοκιμαντέρ «Τα χνάρια των Αργοναυτών» για την άνοδο και την πτώση του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, που κατέληξε στον μεγάλο διωγμό στην αυγή του 20ού αιώνα
Σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, το ΟΤΕ HISTORY προβάλει το εμβληματικό ντοκιμαντέρ από τον Αλέξη Μπαρζό, Τα χνάρια των Αργοναυτών, για την άνοδο και την πτώση του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, που κατέληξε στον μεγάλο διωγμό στην αυγή του 20ού αιώνα. Αφηγητής είναι ο Έλληνας ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου (ώρα προβολής: 21.00).
Μία μέρα μετά, την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 21.00 το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του 1963, Η Μάχη της Κρήτης, κάνει αναδρομή στα γεγονότα που τον Μάιο του 1941 οδήγησαν στην κατάληψη της Μεγαλονήσου από την Γερμανία του Χίτλερ. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα σπάνιο τεκμήριο και είναι εμπλουτισμένο με αφηγήσεις στρατιωτών και από τις δύο πλευρές για τις νίκες και ήττες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το Σάββατο 21 Μαΐου στις 21.00, δεν χάνουμε το τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ Αρχαία Ελλάδα: Το λίκνο του πολιτισμού (Μέρος Γ’ - Η Αυτοκρατορία του Πνεύματος), για ένα συναρπαστικό ταξίδι στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. με την εκστρατεία των Αθηναίων στην Σικελία στο πλαίσιο του Πελοποννησιακού Πολέμου, τη λήξη του πολέμου και την παράδοση των Αθηνών, που σήμανε το τέλος του Χρυσού Αιώνα, αλλά και τον θάνατο του Σωκράτη. Επίσης, στο αφιέρωμα Μέγας Αλέξανδρος - Δρόμοι της Δόξας αυτή την Κυριακή 22 Μαΐου στις 21.00, και το επεισόδιο Μεγάλοι κατακτητές: Μέγας Αλέξανδρος, σκιαγραφείται το πορτρέτο του μεγάλου στρατηλάτη, μέσα από τις εντυπωσιακές επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες του, με τη διεισδυτική ματιά του Ρόμπερτ Μάρσαλ.
Επίσης, το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της μυθολογίας συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα με την ιστορία των 12 άθλων του ημίθεου Ηρακλή στο αφιέρωμα Η σύγκρουση των Θεών: Ηρακλής, την Δευτέρα 23 Μαΐου στις 21.00.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης