Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Το “κάτι μαγικό” του Ρανιέρι στον OTE ΤV

tags :
Το “κάτι μαγικό” του Ρανιέρι στον OTE ΤV
Ο Μιχάλης Τσόχος ταξίδεψε στο Λέστερ και μίλησε με τον Κλαούντιο Ρανιέρι
Η κατάκτηση της Βarclays Premier League από την Leicester πέρασε στην ιστορία ως “η μεγαλύτερη έκπληξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο” και ο OTE TV παρουσίασε μια ειδική εκπομπή με όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτό το “θαύμα”.
Ο Μιχάλης Τσόχος ταξίδεψε στο Λέστερ και μίλησε με τον Κλαούντιο Ρανιέρι, ενώ στην κάμερα των καναλιών ΟΤΕ SPORT μίλησαν και οι Γιώργος Καραγκούνης και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ολόκληρη η εκπομπή του ΟΤΕ TV εδώ: https://youtu.be/Z5Y2g7LYifw

Το “κάτι μαγικό” του Ρανιέρι
Ο Ιταλός Κλαούντιο Ρανιέρι έχει γίνει graffiti σε τοίχο της πόλης, όπου πηγαίνουν φαν να φωτογραφηθούν. Εκείνος λέει: "ίσως σε 50-60 χρόνια να καταφέρει άλλη ομάδα, ό,τι κάναμε εμείς. Ίσως. Δεν ξέρω. Δεν υπάρχει μία λέξη, ικανή να περιγράψει αυτό που νιώθω, αυτό που έγινε. Δεν υπάρχει. Είναι κάτι... Μαγικό! Πιστέψτε με. Το ποδόσφαιρο είναι φανταστικό παιχνίδι. Δεν μπορείς να πεις πως έχεις κάνει κάτι. Ότι έχεις καταφέρει κάτι. Πρέπει να βάλεις τον τίτλο στην τσέπη σου, για να είσαι σίγουρος. Κάθε μέρα, στη συνάντηση πριν μπούμε στο γήπεδο, λέω στους παίκτες μου "σήμερα είναι ένας τελικός. Είτε είμαστε μέσα, είτε εκτός".
Ο Μιχάλης Τσόχος ρώτησε τον Γιώργο Καραγκούνη, συνεργάτη του Ρανιέρι στην Εθνική Ελλάδος, "τι λάθος κάναμε εμείς με τον προπονητή ή τι λάθος έκανε εκείνος με εμάς". Ο πρωταθλητής Ευρώπης, το 2004, διευκρίνισε ότι "είναι διαφορετικό να δουλεύεις σε εθνική ομάδα και διαφορετικό να δουλεύεις σε σύλλογο, όπου έχεις κάθε μέρα προπόνηση και κάθε Κυριακή παιχνίδι. Είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα, για έναν προπονητή".
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος επίσης ρωτήθηκε για τη συνεργασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με τον Ιταλό, είπε κατηγορηματικά πως "δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Ρανιέρι πέτυχε στην Ελλάδα, γιατί καλώς ή κακώς όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Όταν σε έναν όμιλο με Φερόε είσαι τελευταίος, προφανώς και έχεις αποτύχει".

Το φαινόμενο Τζέιμι Βάρντι & ο κορυφαίος Ριάντ Μαχρέζ
O Τζέιμι Βάρντι, κορυφαίος σκόρερ της Πρέμιερ Λινγκ φέτος, πριν λίγα χρόνια έπαιζε στην έβδομη κατηγορία και για να ζήσει, χρειαζόταν να δουλεύει και σε εργοστάσιο μετάλλων. Ο εβδομαδιαίος μισθός του ήταν 30 λίρες. Εκείνη την περίοδο, είχε φτάσει και ένα βήμα πριν την φυλακή, αφού του είχε επιβληθεί η ποινή του κατ' οίκον περιορισμού. Είχε προηγηθεί ο τσακωμός του με θαμώνα μπαρ, σε κατάσταση μέθης.
"Εγώ φταίω" έχει πει και θεωρεί ότι άλλαξε άρδην, όταν γνώρισε τη Ρεμπέκα. "Αυτή με έκανε άνθρωπο", λέει χαρακτηριστικά. Αυτό που δεν άλλαξε είναι ο τρόπος που προετοιμάζεται για τους αγώνες. Δεν παραδέχεται τι κάνει, για να μη χαλάσει το γούρι. Οι φίλοι του ωστόσο, έχουν αποκαλύψει ότι φορά τα ακουστικά του και ακούει στη διαπασών το "Ready for war". Oι οπαδοί της Λέστερ πάλι, προτιμούν το "James Vardy is having a party".
Η εκπομπή καταπιάνεται και με το φαινόμενο Ριάντ Μαχρέζ, τον 25χρονο Αλγερινό μεσοεπιθετικό, που φέτος αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς όχι μόνο από τους φίλους της Λέστερ, αλλά και όλους τους φιλάθλους της Πρέμιερ Λιγκ, διάκριση που για πρώτη φορά κερδίζει παίκτης της ομάδας ή Αλγερινός ποδοσφαιριστής.
Η συνεργασία των δυο παικτών είχε ως αποτέλεσμα 41 γκολ και 18 ασίστ.

Στους δρόμους της Λέστερ
Η κάμερα των OTE SPORT κάνει μια βόλτα στους δρόμους της πόλης και μιλά με φαν της ομάδας για το φετινό θαύμα. Ένας εξ αυτών είναι ο Ελληνοκύπριος Λευτέρης Ελευθερίου, ιδιοκτήτης εστιατορίου. Θυμάται πως το πρώτο ματς που είδε ήταν το 1974. Και το 2016 είδε το club να παίρνει το πρωτάθλημα "κάτι που έχει παγκόσμια απήχηση. Τυπικά οι Άγγλοι μιλούν για τον καιρό. Πάντα. Κάθε μέρα. Τώρα πια δεν μιλούν για τον καιρό, αλλά για τη Leicester. Μέχρι και η μητέρα μου, που είναι 80 χρονών, κάθεται και βλέπει τα ματς".
Αυτό που έκανε η Leicester είναι η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου; Ή παραμένει στο Νο1 της λίστας ο τίτλος της Ελλάδας στο Euro2004; Ο Μιχάλης Τσόχος ρωτά τον Θοδωρή Ζαγοράκη: “Λέμε μεταξύ μας, τα παιδιά εκείνου του Euro πως βρήκαμε τον μπελά μας τώρα, με τη Leicester. Σε συλλογικό επίπεδο είναι της Leicester η μεγαλύτερη έκπληξη. Δεν περιγράφεται με μία λέξη αυτό που έκανε. Με λίγα λόγια, έκανε άθλο. Σε εθνικό επίπεδο, η μεγαλύτερη έκπληξη είναι της Ελλάδας”.

Η εκπομπή “Το θαύμα της Λέστερ” θα προβληθεί σε επανάληψη:

Σήμερα Παρασκευή 20/05, στις 20.30, OTE SPORT 1HD
Το Σάββατο 21/05, στις 11.00, OTE SPORT 1HD
Την Κυριακή 22/05, στις 16.45, OTE SPORT 2HD
Την Δευτέρα 23/05, στις 21.30, OTE SPORT 2HD
Την Τρίτη 24/05, στις 23.00, OTE SPORT 2HD

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης