Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

OTE HISTORY: Αφιέρωμα στον Ελ Γκρέκο

tags :
OTE HISTORY: Αφιέρωμα στον Ελ Γκρέκο
Αυτή την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 21.00 κάνει πρεμιέρα με δύο εξαιρετικά επεισόδια, η νέα σειρά ισπανικής παραγωγής El Greco: Ψυχή και Φως, που προβάλλεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση
Στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον δικό μας El Greco, είναι αφιερωμένος ο Ιούνιος στο OTE HISTORY. Κάθε Κυριακή βράδυ οι συνδρομητές του OTE TV θα μπορούν να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο καλλιτέχνη, που, αιώνες μετά τον θάνατό του, αναγνωρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους όλων των εποχών.
Αυτή την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 21.00 κάνει πρεμιέρα με δύο εξαιρετικά επεισόδια, η νέα σειρά ισπανικής παραγωγής El Greco: Ψυχή και Φως, που προβάλλεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση. Αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του El Greco, η σειρά παρουσιάζει υλικό από προσωπικότητες του πολιτισμού που αποκαλύπτουν τις φωτεινές και σκοτεινές πλευρές του κορυφαίου ζωγράφου, υλικό από την πορεία του στην ενετοκρατούμενη Κρήτη όπου εκπαιδεύτηκε στη βυζαντινή εικονογραφία, καθώς και τη μετεγκατάστασή του στη Βενετία, όπου γνώρισε τη δυτική τέχνη.
Την ίδια ημέρα στις 19.00, το OTE HISTORY μας ταξιδεύει στις μινωικές γεύσεις, με την πρεμιέρα της σειράς Δείπνο με τον Πλάτωνα και το πρώτο επεισόδιο Κρήτη: Ένα μινωικό συμπόσιο (Μέρος Α'), σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Γκράχαμ και παραγωγή White Fox. Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στη μινωική γαστρονομία, που καταφέρνει να συνδέσει το χθες με το σήμερα και να αναδείξει τις αντιστοιχίες των αρχαιοελληνικών συνταγών με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις.
Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 21.00, το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ Ύστερα μένει η θάλασσα, σε σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου και Γιώργου Κούμουρου, ξετυλίγει την ιστορία του ακριτικού χωριού της Κύπρου, Γιαλούσα, μέσα από αφηγήσεις ανθρώπων που βίωσαν την τουρκική εισβολή και τον εγκλωβισμό, μέχρι σήμερα.
Επίσης, δεν χάνουμε την Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 21.00 το ντοκιμαντέρ Ο Βυζαντινός Καβάφης από τον Πάνο Κυπαρίσση και τον Πάνο Δούσκο. Η Ελένη Αρβελέρ παρουσιάζει μία λιγότερο γνωστή, αλλά σημαντική ενότητα του σπουδαίου έργου του Κωνσταντίνου Καβάφη, με βυζαντινές αναφορές και απαγγελίες ποιημάτων του κορυφαίου Αλεξανδρινού ποιητή από διακεκριμένες προσωπικότητες του τόπου μας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης