Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Η Saxo Bank εγκαινιάζει την πρώτη πλήρως ψηφιακή πρόταση στη διαπραγμάτευση ομολόγων

tags :
Η Saxo Bank εγκαινιάζει την πρώτη πλήρως ψηφιακή πρόταση στη διαπραγμάτευση ομολόγων
Ένας ισχυρός συνδυασμός τεχνολογίας και πρόσβασης σε έως 40 από τους μεγαλύτερους παρόχους ρευστότητας, θα βελτιώσει σημαντικά την αξιοπιστία και θα μειώσει τα κόστη για τους πελάτες
Η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, ανακοινώνει σήμερα ότι μεταμορφώνει τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, παρουσιάζοντας την πρώτη πλήρως ψηφιακή λύση διαπραγμάτευσης εταιρικών και κρατικών ομολόγων.
Στο πλαίσιο της νέας αυτής πρότασης, η Saxo Bank θα προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες σε περισσότερα από 5.000 εταιρικά και κρατικά ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης και υψηλής απόδοσης από ολόκληρο τον κόσμο, σε 20 διαφορετικά νομίσματα. Η λύση θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο στη SaxoTraderGO, την επενδυτική πλατφόρμα της τράπεζας για συναλλαγές σε πολλαπλά προϊόντα.
Η Saxo Bank θα συνδυάσει την τεχνολογική της υπεροχή και τη σχέση της με 40 από τους μεγαλύτερους παρόχους ρευστότητας στην αγορά ομολόγων, ώστε να προσφέρει τόσο σε ιδιώτες όσο και σε θεσμικούς επενδυτές πιο διαφανή, πιο οικονομική και πιο αποδοτική πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες σταθερού εισοδήματος. Με την κίνηση αυτή, φέρνει την επανάσταση στη διαπραγμάτευση ομολόγων – μια διαδικασία η οποία αυτή τη στιγμή προϋποθέτει τη μη αυτόματη υποβολή «αιτήματος για λήψη τιμής» σε έναν πολύ μικρό αριθμό τραπεζών, και σε ορισμένες περιπτώσεις σε μόλις μία τράπεζα. Η τρέχουσα διαδικασία είναι αναποτελεσματική, καθώς δεν εκμεταλλεύεται το συνολικό βάθος ρευστότητας και εύρος τιμών που είναι διαθέσιμα στην αγορά.
Η ψηφιακή διαπραγμάτευση ομολόγων μέσω της Saxo Bank συνδέει κάθε πελάτη με το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων, με άμεσο, ανταγωνιστικό, διαφανή και αξιόπιστο τρόπο. Κάθε εντολή σε ομόλογα προωθείται σε μια βελτιστοποιημένη δημοπρασία, όπου συμμετέχουν έως 40 από τους μεγαλύτερους παρόχους ρευστότητας στα ομόλογα. Χάρη στην τεχνολογία, οι περισσότερες συναλλαγές ολοκληρώνονται εντός λίγων δευτερολέπτων. Παράλληλα, οι πελάτες εξοικονομούν τεράστια κόστη λόγω της ανταγωνιστικής φύσης ενός περιβάλλοντος που αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς dealer. Σύμφωνα με εσωτερικές εκτιμήσεις, η δυνατότητα της Saxo Bank να προσφέρει στους πελάτες της μια πλήρως ψηφιακή λύση διαπραγμάτευσης με τεράστιες δυνατότητες κλιμάκωσης, θα της επιτρέψει να προσφέρει, κατά μέσο όρο, καλύτερη τιμή κατά 30 μονάδες βάσης στα εταιρικά ομόλογα και κατά 5-10 μονάδες βάσης στα κυβερνητικά ομόλογα.
Οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές είχαν ήδη εδώ και καιρό τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης στα κρατικά και τα εταιρικά ομόλογα υψηλής ρευστότητας. Ωστόσο, μέχρι τώρα η ηλεκτρονική διαπραγμάτευση ομολόγων δεν ήταν διαθέσιμη για μεγάλη μερίδα της βάσης επενδυτών. Στόχος της Saxo Bank είναι να αλλάξει αυτήν την κατάσταση και να εκδημοκρατίσει την πρόσβαση στην αξιόπιστη διαπραγμάτευση ομολόγων.
Σχολιάζοντας τη νέα πρόταση, ο Kim Fournais, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Saxo Bank, δήλωσε:
«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια αγορά πιο ώριμη για ριζική αλλαγή από την αγορά ομολόγων. Η εικόνα ενός επενδυτή ο οποίος καταχωρεί μια εντολή μέσω τηλεφώνου, σε μια εποχή που το ίντερνετ έχει αγγίξει σχεδόν κάθε πλευρά όχι μόνο των χρηματοπιστωτικών αγορών, αλλά και της ζωής μας, αποτελεί ξεκάθαρο αίτημα αλλαγής. Οι επενδυτές οφείλουν να αναρωτηθούν αν θέλουν να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση σύμφωνα με μια ενδεικτική τιμή που δίνει μία και μόνη τράπεζα ή αν θέλουν να έχουν την καλύτερη διαθέσιμη τιμή από περισσότερους από 40 παγκόσμιους εκδότες ομολόγων, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως.»
«Παρέχοντας στους πελάτες μας τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης ομολόγων με πολύ πιο αποδοτικό τρόπο, παραμένουμε πιστοί στην αποστολή μας σε ό,τι αφορά τον εκδημοκρατισμό των επενδύσεων και των συναλλαγών, ενώ αναβαθμίζουμε το επίπεδο συναγωνισμού μεταξύ θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.»
Ο Simon Fasdal, Επικεφαλής Σταθερού Εισοδήματος στη Saxo Bank, σχολίασε:
«Αισθάνομαι περήφανος που το επόμενο βήμα της Saxo Bank στην πορεία εκδημοκρατισμού των συναλλαγών και των επενδύσεων είναι η πλήρης ψηφιοποίηση της διαπραγμάτευσης ομολόγων. Πολλοί πάροχοι που αποπειράθηκαν να λύσουν το πρόβλημα της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης ομολόγων απέτυχαν επειδή ακολούθησαν λάθος προσέγγιση – προσπάθησαν να αναπαραγάγουν τον τρόπο διαπραγμάτευσης των μετοχών σε μια κατακερματισμένη αγορά και αγνόησαν τα ζητήματα της ρευστότητας και των ενδεικτικών τιμών. Άλλοι επέμειναν στη χειροκίνητη διαχείριση εργασιών, παρά την ψηφιακή πρόσοψη που διέθεταν, και δεν διαμόρφωσαν μια πλήρως ψηφιακή αλυσίδα αξίας. Εμείς αναπτύξαμε ένα περιβάλλον το οποίο δημιουργεί στους πελάτες παρόμοια εμπειρία συναλλαγών με αυτήν που έχουν συνηθίσει κατά τη διαπραγμάτευση μετοχών, προσφέροντας ταχύτητα εκτέλεσης και διαφάνεια, καθώς και μια τεχνολογία ικανή να αντεπεξέλθει στην πολύ πιο σύνθετη φύση των κατακερματισμένων αγορών ομολόγων, με απλό τρόπο.»
«Τα αιτήματα των πελατών και οι ρυθμιστικές απαιτήσεις καθιστούν τη διαφάνεια ύψιστη αρχή. Με τη νέα μας πρόταση, θα χρεώνουμε μια προμήθεια, παρέχοντας στους πελάτες μας πλήρη διαφάνεια – σε αντίθεση με το κλαδικό πρότυπο ενός συστήματος βάσει spread, το οποίο δεν αποτελεί πάντα έναν διαφανή τρόπο τιμολόγησης του πελάτη.»
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα υπηρεσία της Saxo Bank παρακαλώ επισκεφτείτε το: http://gr.saxobank.com/bonds-online/

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης