Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Ανέπαφες συναλλαγές μέσω Visa

tags :
Ανέπαφες συναλλαγές μέσω Visa

Η εποχή των “ανέπαφων” συναλλαγών είναι πραγματικότητα: από τα πανεπιστήμια, στις κάρτες μέσων μαζικής μεταφοράς και στις κάρτες για την είσοδο σε αθλητικούς χώρους- δεν υπάρχει τέλος στην επανάσταση που προσφέρουν οι κάρτες ανέπαφων πληρωμών.
Ο αριθμός των “ανέπαφων” καρτών πληρωμών αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2010

 

 

Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι η χρήση των μετρητών ακόμα και σήμερα απαρτίζει το 80% των συναλλαγών, και πάνω από το 90% δεν ξεπερνά τα €15. Αυτό ισοδυναμεί με έναν μεγάλο αριθμό συναλλαγών μικρής αξίας κατάλληλο για τις κάρτες “ανέπαφων” πληρωμών. Επομένως η ανέπαφη τεχνολογία αποτελεί τη στρατηγική της Visa για να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερό της αντίπαλο- τα μετρητά.

 

Η ανέπαφη τεχνολογία της Visa προσθέτει μία επιπλέον αξία σε όλες τις πλατφόρμες των καρτών της: τις χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες, εταιρικές και V PAY. Για συναλλαγές κάτω των 20€, ο καταναλωτής μπορεί να ολοκληρώσει την πληρωμή σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, απλώς περνώντας την κάρτα από το τερματικό, χωρίς να χρειάζεται να υπογράψει ή να πληκτρολογήσει κάποιο PIN. Για συναλλαγές άνω των 20€, ο καταναλωτής πραγματοποιεί τη συναλλαγή με την χρήση της τεχνολογίας chip and PIN.

 

Η Sandra Alzetta SVP, Head of Innovation της Visa Europe σχολίασε σχετικά: «Το κλειδί σε αυτή την τεχνολογία υπήρξε η προσαρμοστικότητα του προϊόντος και η ευρεία ανάπτυξη της διαθεσιμότητάς του, καθώς έχουμε πια αρκετές αγορές που κινούνται προς την πλήρη υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε όλο το εύρος των καρτών. Επιπλέον η λειτουργικότητά της επεκτάθηκε και περιλαμβάνει πια πανεπιστημιακές κάρτες, κάρτες μέσων μαζικής μεταφοράς, κάρτες εισόδου σε αθλητικούς χώρους, κάρτες λιανικής πώλησης συγκεκριμένων ετικετών και επιπλέον βλέπουμε ότι σημειώνεται αύξηση της αποδοχής σε χώρους που προηγουμένως κυριαρχούσε η χρήση των μετρητών, όπως τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς θα έχουμε 6 εκατομμύρια “ανέπαφες” κάρτες στην Ευρώπη και ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του 2010.»

 

Οι κάρτες ανέπαφων συναλλαγών της Visa είναι απόλυτα σύμφωνες με τις προδιαγραφές SEPA και βασίζονται στην τεχνολογία chip με χαρακτηριστικά ύψιστης ασφάλειας. Μπορούν ακόμα να περιλαμβάνουν υπάρχοντα προγράμματα loyalty και να συνδυαστούν με άλλες εφαρμογές ανέπαφης τεχνολογίας (όπως το σύστημα μαζικής μεταφοράς MIFARE, σύστημα εισόδου, ταυτοποίηση, κλπ).

Οι κάρτες ανέπαφων συναλλαγών προσφέρουν προνόμια τόσο στους κατόχους των καρτών όσο και στους εμπόρους: πρώτα απ’ όλα, μικρότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, επομένως λιγότερος χρόνος παραμονής στο ταμείο και μικρότερες ουρές. Κατά δεύτερο, μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τα μετρητά και κόστος διαχείρισης για τους εμπόρους. Τρίτον, μεγαλύτερη καινοτομία και καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

 

Υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πλευρά των εμπόρων για την υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ειδικά στις επιχειρήσεις με συναλλαγές μικρής αξίας όπου είναι άμεσα ορατά τα πλεονεκτήματα της ταχύτητας στο ταμείο.

 

Οι “ανέπαφες” κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο τον κόσμο όπως κάθε κάρτα Visa. Η Visa Europe έχει αυτή τη στιγμή προγράμματα ανέπαφων συναλλαγών στη Μεγάλη Βρετανία, στην Τουρκία, στην Πολωνία, στην Ιταλία και στην Ελβετία, ενώ πιλοτικά προγράμματα «τρέχουν» στην Ισπανία, στη Γαλλία και στη Γερμανία

 

Σχετικά με τη Visa Europe 

Στην Ευρώπη κυκλοφορούν περισσότερες από 360 εκ. χρεωστικές, πιστωτικές και εταιρικές κάρτες Visa. Τους τελευταίους 12 μήνες έως τον Ιούνιο 2008, οι κάρτες αυτές χρησιμοποιήθηκαν για αγορές και αναλήψεις μετρητών αξίας άνω του 1,3 τρισ. Ευρώ. 11,4% της καταναλωτικής δαπάνης στα σημεία πώλησης γίνεται με κάρτες Visa.

 

Η Visa Europe είναι ένας οργανισμός μελών – που ανήκει και ελέγχεται από τις 4.600 ευρωπαϊκές τράπεζες–μέλη της και η οποία απέκτησε ανεξάρτητη οντότητα τον Ιούλιο του 2004. Τον Οκτώβριο του 2007, η Visa Europe ανεξαρτητοποιήθηκε από τον νέο παγκόσμιο οργανισμό Visa Inc., με αποκλειστική, αμετάκλητη και μόνιμη δικαιοδοσία στην Ευρώπη.

 

Ως ένας αποκλειστικά Ευρωπαϊκός οργανισμός είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα στις συγκεκριμένες ανάγκες των Ευρωπαϊκών τραπεζών και των πελατών τους – εμπόρων και κατόχων καρτών, ενώ, παράλληλα, συμβάλλει στην υλοποίηση του στόχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δημιουργήσει μία πραγματικά ενιαία αγορά πληρωμών.

 

Η Visa είναι αποδεκτή σε όλον τον κόσμο. Επιπρόσθετα η Visa/Plus αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ΑΤΜ παγκοσμίως, προσφέροντας πρόσβαση σε μετρητά στο νόμισμα της καθεμίας από τις 170 χώρες, στις οποίες έχει παρουσία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης