Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Ο «Μάγος της Αθήνας» το πρωτοποριακό δείγμα του ελληνικού βωβού κινηματογράφου στο Cosmote History

tags :
Ο «Μάγος της Αθήνας» το πρωτοποριακό δείγμα του ελληνικού βωβού κινηματογράφου στο Cosmote History
Το ντοκιμαντέρ του Αχιλλέα Μαδρά προβάλλεται την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 21.00
Το ντοκιμαντέρ ο «Μάγος της Αθήνας» του Αχιλλέα Μαδρά, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 1922 έχοντας διαφορετικό τίτλο και ολοκληρώθηκε το 1931, προβάλλεται την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY.
Πρόκειται για πρωτοποριακό δείγμα του ελληνικού βωβού κινηματογράφου με το τελευταίο κομμάτι της ταινίας να έχει ιδιαίτερη αξία, αφού είναι χρωματισμένο καρέ-καρέ από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Τη μουσική επένδυση του φιλμ υπογράφει ο Μηνάς Αλεξιάδης.
Την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 21.00 το ντοκιμαντέρ «Ιλιάδα & Οδύσσεια: Το μυστήριο των ομηρικών επών» ρίχνει φως στο «ομηρικό ζήτημα» και τους λόγους που τα ομηρικά έπη εξακολουθούν να μας γοητεύουν.
Μέσα από τον φακό του, ο Φρανσουά Σαγιέ αναζητά απαντήσεις σε ερωτήματα που συνεχίζουν να υφίστανται γύρω από το αν ο ποιητής των δύο πρώτων επών της δυτικής λογοτεχνίας ήταν υπαρκτό πρόσωπο, αλλά και για το αν και τα δύο έπη ανήκουν στον ίδιο συγγραφέα.
Ακόμα δεν χάνουμε την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 22:00 το ντοκιμαντέρ «Πελοπόννησος», που προβάλλεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση.
Μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του κορυφαίου ντοκιματερίστα Βασίλη Μάρου ξεναγούμαστε στην Πελοπόννησο.
Από την αρχαία Μεσσήνη ως την Πάτρα της δεκαετίας του ‘70, μεταφερόμαστε σε ένα ταξίδι στην ιστορία αλλά και στους μύθους του τόπου, υπό τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης