Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Αναδάσωση του Ταυγέτου από την Emporiki bank

tags :
Αναδάσωση του Ταυγέτου από την Emporiki bank
Με την έναρξη εκστρατείας αναδάσωσης στον Ταύγετο και την παράδοση τριών πυροσβεστικών οχημάτων στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριπύλης, η Εμπορική Τράπεζα συνεχίζει το μεγάλο πρόγραμμα υποστήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, παραμένοντας συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους των περιοχών αυτών.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπέγραψε η Εμπορική Τράπεζα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο προβλέπει συνολική χρηματοδότηση ύψους €1,4 εκ., μέσω του Ειδικού Φορέα Δασών για την αναδάσωση του Ταΰγετου και του Υμηττού.

H αναδάσωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες δασικές αρχές και σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες. Κατά την πρώτη μέρα της αναδάσωσης συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Δασικών Πόρων, ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης και Τριπύλης, ο Δασάρχης Καλαμάτας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαμάτας, οικολογικές οργανώσεις, σχολεία της περιοχής, καθώς και διευθυντές καταστημάτων και κλιμάκιο στελεχών της Εμπορικής Τράπεζας, με επικεφαλής τον κύριο Alain Strub, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εμπορικής Τράπεζας.

Ο κύριος Strub, μετά την ολοκλήρωση της αναδάσωσης, παρέδωσε τρία πυροσβεστικά οχήματα στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριπύλης.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα υποστήριξης των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας, συνολικού ύψους περίπου €6,5 εκατομμυρίων, που έθεσε σε εφαρμογή η Εμπορική Τράπεζα μετά τις πυρκαγιές του 2007, με στόχο την άμεση υποστήριξη των πληγέντων, την οικονομική ανασυγκρότηση των περιοχών και την ευρύτερη αποκατάσταση του περιβάλλοντος και των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

H πρόσφατη διάκριση της Εμπορικής, ως πρώτης Τράπεζας στην Ελλάδα στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καθώς και ο έπαινος που έλαβε πριν από λίγες από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την υψηλή επίδοση του Απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2008, επισφραγίζουν την ουσιαστική συνεισφορά της σε πρωτοβουλίες με κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Η Εμπορική Τράπεζα με ενισχυμένο αίσθημα εταιρικής υπευθυνότητας, προτίθεται να συνεχίσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του κοινωνικού συνόλου στο οποίο δραστηριοποιείται.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης