Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Πάνω από 18,000 συναλλαγές το λεπτό αναμένεται να πραγματοποιηθούν με κάρτες Visa

tags :
Πάνω από 18,000 συναλλαγές το λεπτό αναμένεται να πραγματοποιηθούν με κάρτες Visa
Η Visa Europe, το κορυφαίο ευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών, αναμένει ρεκόρ συναλλαγών με τις κάρτες Visa την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία όλοι θα κάνουν τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια της τελευταίας στιγμής.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου η Visa Europe πρόκειται να επεξεργαστεί περισσότερες από 27 εκατ. συναλλαγές σε όλη την Ευρώπη, αξίας περίπου €1.4 δις. Αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με το περσινό έτος θα σημειωθεί αύξηση περίπου 10%. Η περίοδος με την μεγαλύτερη κίνηση αναμένεται να είναι από τις 11 π.μ. έως και 12 μ.μ. την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, κατά την οποία η Visa θα επεξεργαστεί πάνω από 850 συναλλαγές το δευτερόλεπτο, σε σύγκριση με 731 συναλλαγές το 2008.

Οι συναλλαγές με κάρτες Visa κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου  παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με το 56% των συναλλαγών αυτών να πραγματοποιείται με χρεωστικές κάρτες Visa.

Ο Dr Steve Perry, Commercial Director, Visa Europe σχολίασε σχετικά: “Τα στοιχεία της Visa δείχνουν ότι ο κόσμος κορυφώνει τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια του τη συγκεκριμένη ημέρα. Έχουμε ήδη σημειώσει ρεκόρ online πωλήσεων και αναμένουμε ότι θα σημειωθεί σημαντική αύξηση των αγορών στα εμπορικά καταστήματα σε σχέση με την περσινή χρονιά.”

Η Visa βασίζεται για τις προβλέψεις της στα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής για την αγοραστική κίνηση, καθώς και στην καταναλωτική τάση των προηγούμενων Χριστουγέννων. Για περισσότερο από €1 ανά €9 που ξοδεύονται για αγορές στην Ευρώπη χρησιμοποιούνται κάρτες Visa, καθιστώντας τα στοιχεία αυτά έναν από τους πιο αξιόπιστους δείκτες της καταναλωτικής δαπάνης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης