Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Έως το 2020 χορηγός ολυμπιακών αγώνων η Visa

tags :
Έως το 2020 χορηγός ολυμπιακών αγώνων η Visa

Αθήνα – 27 Οκτωβρίου, 2009 – Η Visa Inc. (NYSE: V), χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε σήμερα ότι ανανεώνει την χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

 

Με την ανανέωση της χορηγίας, η Visa θα διατηρήσει τα δικαιώματα που απολαμβάνει από το 1986 και θα παραμείνει ο αποκλειστικός χορηγός στην κατηγορία πληρωμών και η μόνη κάρτα που θα είναι αποδεκτή στις επόμενες τέσσερις διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων που ακολουθούν μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, συμπεριλαμβανομένων των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στην πόλη Sochi της Ρωσίας, των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018, καθώς και των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

 

Η ανακοίνωση της ανανέωσης πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης υπογραφής συμβολαίων μεταξύ του Group President της Visa Inc, Rupert Keely, και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Jacques Rogge, στη Μόσχα.

 

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα διοργανώσεων των Ολυμπιακών Αγώνων, η Visa χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη χορηγία για να αυξήσει την ηγετική της θέση παγκοσμίως, καθώς και τον όγκο των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με τις κάρτες Visa, να διευρύνει την αποδοχή των καρτών της σε νέες και αναδυόμενες αγορές και να ενισχύσει την προτίμηση των προϊόντων και υπηρεσιών της.

 

Το νέο συμβόλαιο θα επιτρέψει στη Visa να προσφέρει επιπλέον προνόμια στα μέλη της και στους κατόχους καρτών, καθώς θα περιλαμβάνει διευρυμένη παρουσία των σημείων πώλησης, προγράμματα αποκλειστικής αποδοχής καρτών Visa για συναλλαγές που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυξημένη πρόσβαση σε μοναδικές εμπειρίες, τις οποίες θα προσφέρουν οι τράπεζες μέλη της Visa στους πελάτες τους μέσω προωθητικών προγραμμάτων της πρώτης.

 

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες προσφέρουν τεράστια έκθεση και πρόσβαση κυριολεκτικά σε κάθε δημογραφική ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο,” δήλωσε ο Antonio Lucio, Chief Marketing Officer της Visa Inc. “Επιπρόσθετα προσδίδουν σαφή και αποδεδειγμένα επιχειρηματικά οφέλη στη Visa, στα μέλη της και στους συνεργάτες της. Η δραστηριοποίηση των μελών της κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο το 2008,  περιλαμβάνοντας περισσότερους από 537 πελάτες σε 41 χώρες, αποδεικνύει την παγκόσμια αποδοχή αυτής της συνεργασίας.”

 

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Jacques Rogge είπε σχετικά: “Η συνεργασία μας με τη Visa εμπεριέχει μια κοινή δέσμευση—στο μέλλον της νεολαίας και του αθλητισμού, στο μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων και στην ενίσχυση των Ολυμπιακών ιδανικών και αξιών που όλοι σεβόμαστε. Εκ μέρους της ΔΟΕ, των 205 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών σε όλο τον κόσμο, και των ίδιων των αθλητών, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Visa, τους πελάτες και τους συνεργάτες της για τη δέσμευσή τους για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι το 2020.”

 

Η ακλόνητη και ολοένα αυξανόμενη γοητεία των Ολυμπιακών Αγώνων έχει προσφέρει στη Visa μία πλατφόρμα πάνω στην οποία χτίζει ολοκληρωμένες προωθητικές καμπάνιες. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, η Visa χρησιμοποίησε την Ολυμπιακή χορηγία για να υποστηρίξει τη δράση της, γεγονός που εξελίχθηκε παράλληλα με την επιχειρηματική της στρατηγική.

 

“Στο ξεκίνημα τη χορηγίας των Ολυμπιακών Αγώνων, επικεντρωθήκαμε στην προώθηση της αποκλειστικής αποδοχής των καρτών Visa στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Σήμερα, χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα της χορηγίας για να προωθήσουμε τα πλεονεκτήματα της χρήσης των καρτών Visa σε σχέση με τα μετρητά και τις επιταγές και για να διευκολύνουμε την ανάπτυξη και την πρόοδο της υποδομής των πληρωμών στις χώρες που φιλοξενούν τις Ολυμπιακές διοργανώσεις.”

 

“Με τις προσπάθειες υποστήριξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ να έχουν ήδη ξεκινήσει, και τη διοργάνωση των Αγώνων στο Λονδίνο το 2012 να είναι υπό σχεδιασμό, είμαστε ιδιαιτέρως ενθουσιασμένοι με τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών στην πόλη Sochi το 2014. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε  με τους συναδέλφους στη Ρωσία, με την Οργανωτική Επιτροπή της πόλης Sochi και με τη ΔΟΕ και να στηριχτούμε στην Ολυμπιακή μας κληρονομιά, ώστε να κάνουμε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Sochi το 2014 παγκόσμια επιτυχία,” πρόσθεσε ο Lucio.

 

Η δέσμευση της Visa προς το Ολυμπιακό Κίνημα, τις Διεθνείς Ολυμπιακές Επιτροπές, τις εθνικές ομάδες και τους αθλητές είναι σημαντικός παράγοντας για την εξασφάλιση της επιτυχίας και της συνέχισης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Visa έχει δημιουργήσει μία πληθώρα προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο για να στηρίξει τις Ολυμπιακές ομάδες και του αθλητές καθώς ξεκινούν το «ταξίδι» τους για τους Αγώνες. Η Visa ήταν επίσης ο πρώτος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων παγκοσμίως που δημιούργησε προωθητικά προγράμματα για συγκεκριμένους προορισμούς συνδεδεμένα με τις πόλεις που φιλοξενούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Visa κατέχει αποκλειστικά δικαιώματα και για τις 205 Διεθνείς Ολυμπιακές Επιτροπές, καθώς και για τις Ολυμπιακές ομάδες σε όλο τον κόσμο. Τα δικαιώματα αυτά περιλαμβάνουν διαφημιστική προώθηση των Ολυμπιακών σημάτων και προϊόντων, καθώς και των σημάτων των Εθνικών και Διεθνών Ολυμπιακών Επιτροπών.

 

Σημείωση

Για να δείτε και να «κατεβάσετε» εικόνες, video και προϊόντα της Visa Olympic επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.thenewsmarket.com/visa.

Σχετικά με τη Visa Inc.

Η Visa λειτουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτρονικών πληρωμών λιανικής παρέχοντας υπηρεσίες επεξεργασίας συναλλαγών και πλατφόρμες προϊόντων πληρωμών. Αυτό περιλαμβάνει καταναλωτικά προϊόντα πιστωτικών, χρεωστικών, προπληρωμένων αλλά και εταιρικών πληρωμών, τα οποία προσφέρονται μέσω των λύσεων Visa, Visa Electron, Interlink και PLUS. Η Visa απολαμβάνει αξεπέραστη αποδοχή σε όλο τον κόσμο, ενώ το Visa/PLUS είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ΑΤΜ παγκοσμίως, προσφέροντας πρόσβαση σε μετρητά σε τοπικό νόμισμα σε περισσότερες από 200 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.corporate.visa.com

 

Σχετικά με τη Visa Europe

Στην Ευρώπη κυκλοφορούν περισσότερες από 360 εκ. χρεωστικές, πιστωτικές και εταιρικές κάρτες Visa. Τους τελευταίους 12 μήνες έως τον Ιούνιο 2008, οι κάρτες αυτές χρησιμοποιήθηκαν για αγορές και αναλήψεις μετρητών αξίας άνω του 1,3 τρισ. Ευρώ. 11,4% της καταναλωτικής δαπάνης στα σημεία πώλησης γίνεται με κάρτες Visa.

 

Η Visa Europe είναι ένας οργανισμός μελών – που ανήκει και ελέγχεται από τις 4.600 ευρωπαϊκές τράπεζες–μέλη της και η οποία απέκτησε ανεξάρτητη οντότητα τον Ιούλιο του 2004. Τον Οκτώβριο του 2007, η Visa Europe ανεξαρτητοποιήθηκε από τον νέο παγκόσμιο οργανισμό Visa Inc., με αποκλειστική, αμετάκλητη και μόνιμη δικαιοδοσία στην Ευρώπη.

 

Ως ένας αποκλειστικά Ευρωπαϊκός οργανισμός είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα στις συγκεκριμένες ανάγκες των Ευρωπαϊκών τραπεζών και των πελατών τους – εμπόρων και κατόχων καρτών, ενώ, παράλληλα, συμβάλλει στην υλοποίηση του στόχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δημιουργήσει μία πραγματικά ενιαία αγορά πληρωμών.

 

Η Visa είναι αποδεκτή σε όλον τον κόσμο. Επιπρόσθετα η Visa/Plus αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ΑΤΜ παγκοσμίως, προσφέροντας πρόσβαση σε μετρητά στο νόμισμα της καθεμίας από τις 170 χώρες, στις οποίες έχει παρουσία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.visaeurope.com ή στο www.visa.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης