Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Υψηλή κατάταξη για τα αμοιβαία κεφάλαια της Εθνικής τράπεζας

Υψηλή κατάταξη για τα αμοιβαία κεφάλαια της Εθνικής τράπεζας
Τη 2η, 4η και 5η θέση κατέλαβαν τα Αμοιβαία Κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας στην κατηγορία Ομολογιακά Εξωτερικού και  την 3η θέση στην κατηγορία  Ομολογιακά Εσωτερικού.
Το 2009 αποτέλεσε μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για το σύνολο των Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ, της θυγατρικής εταιρείας της Εθνικής Τράπεζας που διαχειρίζεται Aμοιβαία Kεφάλαια και χαρτοφυλάκια ιδιωτών και θεσμικών πελατών από το 1972. Η χρονιά έκλεισε θετικά για όλα τα Aμοιβαία Kεφάλαια και υπήρχαν αρκετά που υπεραπόδωσαν του δείκτη αναφοράς τους επιτυγχάνοντας παράλληλα χαμηλότερα επίπεδα μεταβλητότητας.
Στην πρώτη πεντάδα, όσον αφορά τις αποδόσεις των 50 Ομολογιακών Α/Κ Eξωτερικού συνολικά βρίσκονται 3 Αμοιβαία Κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας καταδεικνύοντας την πρωτοπορία του Ομίλου της ΕΤΕ σε προϊόντα σταθερού εισοδήματος.
Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα αξιοσημείωτη ήταν η επίδοση του πρώτου σε ενεργητικό αμοιβαίου της κατηγορίας, Δήλος Eurobond – Ομολογιακό Εξωτερικού, όπου επενδύει κυρίως σε ευρωπαϊκά ομόλογα και πέτυχε απόδοση 15,91% καταλαμβάνοντας την 2η θέση της κατηγορίας.
Αξιοσημείωτη ήταν στην ίδια κατηγορία επίσης η απόδοση του Δήλος USD Bond - Ομολογιακό Εξωτερικού με απόδοση 14,19% καθώς και του NBG Emerging Eurobond με απόδοση 14,04% τα οποία κατέλαβαν αντίστοιχα την 4η και 5η θέση.
Στην Κατηγορία των Ομολογιακών Α/Κ Εσωτερικού το Α/Κ Δήλος Εισοδήματος, όπου επενδύει κατά κύριο λόγο σε ομολογιακούς τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου πέτυχε απόδοση 6,26% καταλαμβάνοντας την 3η θέση της κατηγορίας του (από τα 22 συνολικά Ομολογιακά Εσωτερικού).  
Όσον αφορά τα μετοχικά εσωτερικού σημαντική ήταν η απόδοση που πέτυχε το Δήλος Τop-30 (+30,49%), επιλέγοντας στο χαρτοφυλάκιο του κυρίως εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης, (6η θέση στην κατηγορία Μετοχικών Εσωτερικού). Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο ξεπέρασε κατά πολύ την απόδοση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών που κατά το 2009 πραγματοποίησε απόδοση  22,97%.
Με εξίσου ικανοποιητικές αποδόσεις έκλεισαν την χρονιά το Δήλος Small Cap και το Δήλος Blue Chips (21,98% και 19,80% αντίστοιχα).
Από το τέλος του πρώτου εξαμήνου ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στο ΧΑ  του Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου της Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ επί του Γενικού Δείκτη (ΔΑΚΓΔ). Το ΔΑΚ από την έναρξη του και μέχρι 31.12.2009  πραγματοποίησε απόδοση 2,53% και tracking error με τον γενικό δείκτη 1,085%. Το αντίστοιχο διάστημα ο γενικός δείκτης παρουσίασε οριακές απώλειες (- 0,13%).
Τέλος, στην κατηγορία των Μικτών Fund of Funds, το Δήλος Synthesis Best Yellow FoF Μικτό κατέκτησε την 5η θέση με 14,13% ενώ το Δήλος Synthesis Best Green FoF Μικτό ξεπέρασε τον δείκτη αναφοράς του και κατέγραψε θετική απόδοση 11,41%.
Σε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων αλλά και έντονης μεταβλητότητας στις Κεφαλαιαγορές οι επενδυτές που εμπιστεύθηκαν την Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ εξασφάλισαν ικανοποιητικές αποδόσεις. Βασική αρχή στην στρατηγική επενδύσεων της εταιρείας είναι η επίτευξη θετικών αποδόσεων με τη διατήρηση όμως των επιπέδων κινδύνου στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης