Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνεχίζεται η πτώση για τον 20αρη - Το σπάσιμο των 740 μ. θα οδηγήσει στο ψυχολογικό επίπεδο των 700 μ.

Συνεχίζεται η πτώση για τον 20αρη - Το σπάσιμο των 740 μ. θα οδηγήσει στο ψυχολογικό επίπεδο των 700 μ.
Το σπάσιμο των 805 μονάδων μας οδήγησε στο υψηλό του Σεπτεμβρίου 2010 στο 830 και μετά η αγορά διόρθωσε βιαία δημιουργώντας ένα "bull Trap" που θα επιβεβαιωθεί με το σπάσιμο του 740
Περίοδος
Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
30 Λεπτά

Ουδέτερη 748 735 775 802


Η τάση στα 30 λεπτά είναι καθαρά καθοδική και η αγορά φλερτάρει με το πολύ ισχυρό 7.48. Η ορμή είναι καθοδική και όχι ακόμη υπέρπουλημένη δίνοντας λίγες ελπίδες στους ταύρους ότι το επίπεδο θα κρατήσει. Αυτό μας λέει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η αγορά να συνεχίσει την πτώση της πιο χαμηλά.

Το σπάσιμο του 748 θα μας οδηγήσει στην ισχυρή στήριξη των 735 μονάδων πριν το 720. Το σπάσιμο του 775 θα βάλει φρένο στην πτώση και θα μας οδηγήσει στο 800 ξανά.

Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Ημέρα

Ουδέτερη 740 700 805 830


Το σπάσιμο των 805 μονάδων μας οδήγησε στο υψηλό του Σεπτεμβρίου 2010 στο 830 και μετά η αγορά διόρθωσε βιαία δημιουργώντας ένα "bull Trap" που θα επιβεβαιωθεί με το σπάσιμο του 740. Η ορμή είναι καθοδική και σε ουδέτερη περιοχή. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η συνέχιση της πτώσης και η συνέχιση του εύρους.

Το σπάσιμο του 740 μας ξαναβάζει σε πτωτική τροχιά προς τις 700 μονάδες. Στην άνοδο βρίσκεται η πολύ ισχυρή αντίσταση στις 800 μονάδες και πιο πάνω το 830.

Περίοδος Τάση Κύμα Περιοχή Στήριξη Αντίσταση
Εβδομάδα

Υπέρ
Αγορασμένη
740 700 830 885


Ο βασικός μας κινητός μέσος όρος στο 830 σταμάτησε το ράλι του δείκτη και τον έστειλε προς τη πρώτη μας στήριξη στα 740 οπού βρίσκεται ο μικρός κινητός μας μέσος όρος και ο FTSE20 συνεχίζει την ουδέτερη τάση στα εβδομαδιαία γραφήματα, με το 885 το ψηλό και το 620 το χαμηλό του εύρους. Η ορμή είναι ελαφρά ανοδική αλλά υπεραγορασμένη. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραμείνουμε μέσα στο εύρος μας.

Το σπάσιμο του 740 θα έχει σαν στόχο το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων. Το σπάσιμο του 830 οπού βρίσκεται ο βασικός κινητός μας μέσος ορός θα βάλει στόχο τις 885 μονάδες


Πηγή: www.phiacademy.com

 

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η τεχνική ανάλυση που δημοσιεύεται εδώ στηρίζεται σε συνδυασμό ταλαντωτών και χρονικών περιόδων. Όταν μιλάμε για εβδομαδιαία περίοδο αναφερόμαστε στην κύρια τάση της αγοράς που διαρκεί μερικούς μήνες. Η ημερήσια περίοδος μας δίνει μια εικόνα της ενδιάμεσης τάση για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα 30 λεπτά μια εικόνα των επόμενων λίγων ημερών. Η τάση μας δίνει την κατεύθυνση ενώ το κύμα μας δείχνει την ορμή της αγοράς. Η κύρια τάση είναι όπως η παλίρροια δεν αλλάζει εύκολα και γρήγορα, η ενδιάμεση κίνηση είναι σαν τα κύματα πάνω στην παλίρροια ενώ τα 30 λεπτά είναι σαν μικρά κυματάκια στα κύματα. Η αγορά πηγαίνει με την κύρια τάση αλλά κάποιες φορές η ενδιάμεση και η μικρή τάση κινούνται εναντία σε αυτήν. Στο τέλος όμως ακολουθούν και αυτές την κύρια τάση. Όταν λοιπόν παίρνουμε μια θέση σε ένα χρονικό ορίζοντα κλείνουμε τη θέση στον ίδιο χρονικό ορίζοντα ή σε χαμηλότερο αλλά ποτέ σε ψηλότερο. Σημαντικό είναι όταν κάποιος επενδύει τα χρήματα του να γνωρίζει για πόσο διάστημα θα τα επενδύσει δηλαδή σε πιο χρονικό ορίζοντα και ότι πάντα πρέπει να πηγαίνει με την τάση του χρονικού ορίζοντα του, και να γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι 100% σωστό στις προβλέψεις της αγοράς οπότε να λαμβάνει τα απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα για να προστατεύει τα κεφάλαια του.

Το παρόν εκδίδεται από την PHI TRADING ACADEMY (www.phiacademy.com) και απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο αναπαραγωγή ή δημοσίευση του χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση της εταιρίας. Οι αναλύσεις και εκτιμήσεις που περιέχει έχουν εκπαιδευτικό / ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόταση ή επενδυτική συμβουλή για αγορά ή πώληση μετοχών ή άλλες επενδυτικές κινήσεις. Οι δε πληροφορίες και τα στοιχεία αντλούνται από αξιόπιστες πηγές χωρίς καμία επαλήθευση από την εταιρία και χωρίς να παρέχεται καμία εγγύηση για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους. Προτού επενδύσετε σε οποιαδήποτε επενδυτικά προϊόντα (asset classes) και είδος παραγώγου που καλύπτουμε στην ανάλυσή μας, θα πρέπει πολύ προσεχτικά να σκεφτείτε τους επενδυτικούς στόχους σας, το επίπεδο της εμπειρίας σας και το ρίσκο που αναλαμβάνετε και θα πρέπει να λάβετε την επενδυτική σας απόφαση με τον πιστοποιημένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο σας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης