Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gerhard Schröder… ο απρόσμενος σύμμαχος του Vladimir Putin – Πως δικαιολογεί τη στάση του ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας

Gerhard Schröder… ο απρόσμενος σύμμαχος του Vladimir Putin – Πως δικαιολογεί τη στάση του ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας
Επικρίνει Δύση, Γερμανία και Ευρώπη
Έναν απρόσμενο Γερμανό μάλιστα, σύμμαχο βρήκε ο Vladimir Putin, καθώς ο πρώην Καγκελάριος, Gerhard Schröder τάσσεται υπέρ του Ρώσου Προέδρου, στηλιτεύοντας παράλληλα, τη στάση της Angela Merkel.
Ειδικότερα, ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος επέκρινε την απόφαση της Ε.Ε. και των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ενώ παράλληλα, παραλλήλισε την υπόθεση της Κριμαίας με αυτή της Σερβίας το 1999, όπου το ΝΑΤΟ έχει επέμβει στρατιωτικά.
 «Είχαμε στείλει τα αεροπλάνα μας στη Σερβία και μαζί με το ΝΑΤΟ βομβάρδισαν ένα κυρίαρχο κράτος, χωρίς ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» τόνισε ο Gerhard Schröder. «Γι ' αυτό είμαι επιφυλακτικός στο να κουνάω το δάχτυλό μου σε κάποιον» συμπλήρωσε.
Αναφερθείς στον Vladimir Putin, ο Γερμανός Καγκελάριος διαμήνυσε πως «νομίζω ότι μπορώ να φανταστώ τι τον παρακινεί. Πιστεύω ότι ενδιαφέρεται για την εδραίωση της Ρωσίας και της οικονομίας της και να τη διατηρήσει ισχυρή. Πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως οι ΗΠΑ. Όπως κάποιος με συναίσθηση της ιστορίας, έχει φόβους περί "περικύκλωσης"» της χώρας του».
Φυσικά, οι δηλώσεις του Gerhard Schröder έχουν εγείρει θύελλα αντιδράσεων, κατηγορώντας τον για φερέφωνο των ρωσικών συμφερόντων. Άλλωστε, ο 69χρονος πλέον Γερμανός πολιτικός εργάζεται στην κοινοπραξία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης