Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan – Oι ευρωπαϊκές τράπεζες υστερούν έναντι των αμερικανικών – Μεγάλες οι αποκλίσεις

tags :
JP Morgan – Oι ευρωπαϊκές τράπεζες υστερούν έναντι των αμερικανικών – Μεγάλες οι αποκλίσεις
Η κερδοφορία εξακολουθεί να διαφέρει για διαφόρους λόγους.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξακολουθούν να υστερούν έναντι των αμερικανικών τραπεζών, οι οποίες έχουν ανακάμψει πλήρως από την παγκόσμια οικονομική κρίση, ανέφερε ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan στην γαλλική εφημερίδα Les Echos.
Η κερδοφορία εξακολουθεί να διαφέρει για διαφόρους λόγους.
Αλλά αν παρατηρήσει κανείς το μετοχικό κεφάλαιο, τα προβληματικά δάνεια και τα περιθώρια του χρέους, θα διαπιστώσουμε ότι το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι πιο υγιές, πρόσθεσε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης τράπεζας στις ΗΠΑ από πλευράς περιουσιακών στοιχείων.
Μάλιστα προσέθεσε ότι πλέον ο αμερικανικός κλάδος μπορεί να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και να βελτιώσει την απασχόληση.
Κάτι τέτοιο η Ευρώπη δεν μπορεί να το κάνει.
Σχεδόν πεντέμιση χρόνια μετά την πτώχευση της Lehman Brothers, η Federal Reserve δήλωσε στα τέλη Μαρτίου ότι οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας ώστε να αντέξουν μια δραματική οικονομική ύφεση.
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελέγχει τώρα σχολαστικά τους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών, με στόχο να αποτραπεί η επανάληψη της κρίσης του χρέους που κόστισε τρισεκατομμύρια ευρώ στους φορολογουμένους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης