Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνωστισμός στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας - Οι αγορές τα θεωρούν... ακίνδυνα

Συνωστισμός στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας - Οι αγορές τα θεωρούν... ακίνδυνα
Αποκλιμακώνεται και το κόστος δανεισμού των τραπεζών της περιφέρειας
Αίσθηση προκαλεί τις τελευταίες ημέρες ο συνωστισμός που παρατηρείται στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τους επενδυτές να αναδεικνύουν ότι τα ιταλικά και τα ισπανικά ομόλογα είναι η κυρίαρχη επιλογή των ημερών.
Η "σιωπηρή εγγύηση" που έδωσε για ακόμη μία φορά ο Mario Draghi της ΕΚΤ για την ευρωζώνη  στηρίζει την επιλογή των επενδυτών να τοποθετηθούν σε υψηλές αποδόσεις, ακόμη και αν αυτές έχουν κινδύνους.
Με τις αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων να φτάνουν στο 3,1%, οι επενδυτές προφανώς θεωρούν ότι το δημόσιο χρέος είναι πλέον ακίνδυνο.





Με τις προβλέψεις μάλιστα των μεγάλων ξένων οίκων να μιλούν για πιέσεις στα αμερικανικά treasuries, ορισμένα χαρτοφυλάκια αναζητούν να εξισορροπήσουν τις αναμενόμενες αποδόσεις του επόμενου έτους με ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι και η διαφορά στο κόστος δανεισμού των τραπεζών της περιφέρειας της ευρωζώνης και των κρατών μελών του πυρήνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Η μέση απόδοση για τα ομόλογα που εκδίδουν οι τράπεζες της περιφέρειας υποχώρησε αυτό το τρίμηνο 56 μονάδες βάσης, στο επίπεδο ρεκόρ του 2,17%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης