Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters - Τα ελληνικά ομόλογα ανταμείβουν τους επενδυτές - Η εμπιστοσύνη επιστρέφει

Reuters - Τα ελληνικά ομόλογα ανταμείβουν τους επενδυτές - Η εμπιστοσύνη επιστρέφει
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ακολουθούν την πτωτική πορεία των ομολόγων των άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας
"To πρώτο ελληνικό ομόλογο - που εκδόθηκε στη μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας (PSI+) εποχή - ανταμείβει τους διεθνείς επενδυτές", επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, αποτιμώντας όλες τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί επί ελληνικού εδάφους την τελευταία εβδομάδα, ήτοι μετά την Πέμπτη 10 Απριλίου, οπότε και η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. 
Δύο χρόνια μετά την ιστορικών διαστάσεων αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI+) και τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν.
Η ελληνική αγορά ομολόγων συμμετέχει στο ράλι της αγοράς ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, αφήνοντας στο παρελθόν μια μακρά περίοδο αυξημένων και γενικευμένων πιέσεων.
"Πιθανότατα υπήρξαν κάποιοι επενδυτές που είχαν στόχο το γρήγορο κέρδος για να αποχωρήσουν στη συνέχεια... ευθύς αμέσως", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Padhraic Garvey, στρατηγικός αναλυτής της ING, σε μια απόπειρα να αποκωδικοποιήσει τη στάση των ξένων επενδυτών σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά ομολόγων.
"Με αποδόσεις τέτοιου επιπέδου, κάτω του 5%, στόχος σου είναι να χτίσεις εμπιστοσύνη. Δεν επιθυμείς η απόδοση να πάρει την ανιούσα, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας για τα επόμενα deals", προσθέτει.
"Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ακολουθούν την πτωτική πορεία των ομολόγων των άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας", επισημαίνει το Reuters, επικαλούμενο τις θέσεις πλειάδας αναλυτών.
"Το ράλι των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας συνεχίζεται. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην ακολουθήσουν το ράλι αυτό και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα", δηλώνει, με τη σειρά του, ο Mathias van der Jeugt, στρατηγικός αναλυτής της KBC.
"Η απάντηση στην ερώτηση - γιατί τα κρατικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας κάνουν ράλι; - είναι απλή: Η αγορά αναμένει προσεχώς πρόσθετη ποσοτική χαλάρωση (QE) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", εκτιμά, από την πλευρά του, ο Jussi Hiljanen, στρατηγικός αναλυτής της SEB.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης