Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - Η Νέα Δημοκρατία θέλει υποτίθεται να σώσει τη χώρα σκοτώνοντας τη δημοκρατία - Να βγει μπροστά η Αριστερά

tags :
Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - Η Νέα Δημοκρατία θέλει υποτίθεται να σώσει τη χώρα σκοτώνοντας τη δημοκρατία - Να βγει μπροστά η Αριστερά
«Δεν υπάρχει μία Ευρώπη, αλλά δύο τουλάχιστον»
«Ο ξένος παράγοντας αξιοποιεί τη “δική μας” κρίση, το “δικό μας” χρέος και τη “δική μας” άρχουσα τάξη», επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, εκφράζοντας όμως φόβους ότι με την τακτική του πρόωρου και χωρίς έλεγχο δανεισμού από τις αγορές δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε νέα χρεοκοπία.
Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Δραγασάκης καταλογίζει στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ ότι «θέλουν υποτίθεται να σώσουν τη χώρα σκοτώνοντας τη δημοκρατία», σημειώνει ότι η Συγγρού, και η Κουμουνδούρου «εκπροσωπούν δύο ανταγωνιστικά αξιακά πρότυπα και αντιλήψεις για τη δημοκρατία, την κοινωνία, την Ευρώπη και τον κόσμο» και ξεκαθαρίζει ότι «η πόλωση δεν είναι επιλογή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Δεν υπάρχει μία Ευρώπη, αλλά δύο τουλάχιστον. Από τη μία είναι η Ευρώπη των αγορών, του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, που εκφράζει κατεξοχήν η κ. Μέρκελ.
Από την άλλη, είναι η Ευρώπη των αγώνων, της αλληλεγγύης, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της κοινωνικά δίκαιης και αειφόρου ανάπτυξης, που εκφράζουν τα κινήματα η ευρωπαϊκή Αριστερά.
Η κ. Μέρκελ με την επίσκεψή της έδειξε τις προτιμήσεις της.
Τον τελικό λόγο τον έχει ο ελληνικός λαός», δήλωσε μεταξύ άλλων.
«Η Αριστερά δεν θα πρέπει να νιώθει αμηχανία να βγει μπροστά στο ενδεχόμενο να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας, αλλά να βγει μπροστά δοκιμάζοντας στην πράξη τις αξίες και τις προτάσεις της, επινοώντας νέες λύσεις, φιλοδοξώντας να ηγεμονεύσει με τις ιδέες της στις μεγάλες συγκρούσεις και αλλαγές στην εποχή μας».

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης