Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT - Τέλος η μεμψιμοιρία για την Ελλάδα! - Oι θιασώτες του Grexit πανηγυρικά διαψεύστηκαν

FT - Τέλος η μεμψιμοιρία για την Ελλάδα! - Oι θιασώτες του Grexit πανηγυρικά διαψεύστηκαν
Oι θιασώτες της ελληνικής χρεοκοπίας έχουν παταγωδώς διαψευστεί!
«Μην θέτετε σε κίνδυνο τις προσπάθειες των Ελλήνων» είναι το κεντρικό μήνυμα του Pierpaolo Barbieri, στρατηγικού αναλυτή του Institute of New Economic Thinking.
Σε άρθρο του, το οποίο φιλοξενείται στην στήλη «Letters» των Financial Times, ο Pierpaolo Barbieri ξεσπαθώνει εναντίον όλων όσων προβλέπουν μία νέα χρεοκοπία της Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί, η έξοδος στις αγορές την προηγούμενη Πέμπτη συνιστά μία τεράστια επιτυχία της Ελλάδας. Παράλληλα, αποτελεί μία ατελής προσπάθεια επίλυσης της ευρωπαϊκής κρίσης!
Απευθυνόμενος προς τους θιασώτες της ελληνικής χρεοκοπίας, υπερθεματίζει πως η κατάρρευση της οικονομίας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και πως η έξοδος από την Ευρωζώνη παρέμεινε ένα απλό σενάριο.
Η εμμονή στην αποτυχία της Ελλάδας, υπογραμμίζει ο Pierpaolo Barbieri, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να υπονομεύει το δύσκολο έργο της δημοσιονομικής προσαρμογής της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
«Οφείλουμε να επαινέσουμε τις γενναίες προσπάθειες των Ελλήνων και της κυβέρνησης» καταλήγει εμφαντικά, ο αμερικανός αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης