Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μοrgan Stanley - Long για την περιφέρεια δηλώνει το real money - Τρανή απόδειξη η επιτυχής επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Μοrgan Stanley - Long για την περιφέρεια δηλώνει το real money - Τρανή απόδειξη η επιτυχής επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Όσο η αστάθεια θα μειώνεται, τόσο περισσότερο θα εμπιστεύονται την περιφέρεια οι συντηρητικοί επενδυτές
Τρανή απόδειξη πως το real money δηλώνει long για την ευρωπαϊκή περιφέρεια αποτελεί η επιτυχής έκδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου, στις 10 Απριλίου, για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια.
"Η Ελλάδα επέστρεψε στην αγορά ομολόγων", σχολιάζει η Μοrgan Stanley, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "European Interest Rate Strategist - Correction: Still a Credit Product", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η απόπειρα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές μετά τον 4ετή αποκλεισμό κρίνεται επιτυχημένη.
Η Ελλάδα εξέδωσε 5ετές ομόλογο, ύψους 3 δισ., με απόδοση 4,95% και τις προσφορές να ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ από συνολικά 600 διαφορετικούς επενδυτές από ολόκληρο τον κόσμο.
"Όλες αυτές οι λεπτομέρειες επιβεβαιώνουν το αυτονόητο: Οι διεθνείς επενδυτές, το real money, δηλώνουν long για την ευρωπαϊκή περιφέρεια", σημειώνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Όπως υποστηρίζουν, η ευρωπαϊκή περιφέρεια συνεχίζει να παρουσιάζεται ως credit product. Όσο η αστάθεια και η μεταβλητότητα θα μειώνονται, τόσο περισσότερο θα εμπιστεύονται την περιφέρεια οι πιο συντηρητικοί επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης