Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan - Aγοράστε Ελλάδα και Ευρώπη το 2014 - Επενδύστε στο ευρωπαϊκό growth story

JP Morgan - Aγοράστε Ελλάδα και Ευρώπη το 2014 - Επενδύστε στο ευρωπαϊκό growth story
Η Ευρώπη μπορεί να αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη στους επενδυτές
Τι κοινό έχουν η Ευρώπη και η Ιαπωνία στην τρέχουσα συγκυρία; Είναι οι δύο αγορές που αξίζει να επενδύσει κανείς το 2014, επισημαίνει, σε νέα ανάλυσή της η JP Morgan.
"Aγοράστε Ευρώπη και Ιαπωνία φέτος", συστήνουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, στην ανάλυση, υπό τον τίτλο "The two markets to buy in 2014".
Οι μετοχές σε Ευρώπη και Ιαπωνία, τη δεδομένη στιγμή, αποτελούν την πιο ελκυστική επενδυτική επιλογή του τρέχοντος έτους, υποστηρίζει ο Tony Lanning, αναλυτής της JP Morgan και εις εκ των συντακτών της συγκεκριμένης έκθεσης.
Ο Tony Lanning διαμηνύει πως τα επενδυτικά funds της αμερικανικής τράπεζας έχουν ήδη αυξήσει τις τοποθετήσεις τους στις μετοχές της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.
Ανάμεσα στις δύο αγορές όμως ποια είναι η προτιμώμενη για τη JP Morgan; Όπως επισημαίνει ο Tony Lanning, είναι σαφές πως πρώτη επιλογή δεν μπορεί παρά να είναι η Ευρώπη!
"Οι επενδύσεις μας σε Ευρώπη και Ιαπωνία ολοένα και αυξάνονται. Βάλαμε φρένο στις επενδύσεις σε Βρετανία και εμπορεύματα, προκειμένου να εξοικονομηθούν κεφάλαια για τις ευρωπαϊκές και τις ιαπωνικές μετοχές", δηλώνει ο ίδιος.
"Η Ευρώπη αποτελεί την πρώτη μας επιλογή. Αυξήσαμε την έκθεσή μας στις ευρωπαϊκές μετοχές στα μέσα του 2013... αλλά για να είμαι ειλικρινής, αργήσαμε να το κάνουμε!", δεν διστάζει να προσθέσει.
"Μέχρι τα μέσα του 2013 δεν υπήρχε καμία ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και κυρίως σε ό,τι αφορά τις χώρες της περιφέρειας. Πλέον, η ανάπτυξη σταθεροποιείται. Ταυτόχρονα, ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες κινούνται σε τροχιά ανάκαμψης", σχολιάζει.
Η θέση του Tony Lanning είναι σαφής: Η Ευρώπη μπορεί να αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη στους επενδυτές!
"Το εύκολο χρήμα στην Ευρώπη ήρθε όταν ξεκίνησαν τα πρώτα δειλά στοιχήματα περί μη διάσπασης του ευρώ, όταν το κλίμα ήταν τελείως αρνητικό και η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Η Ελλάδα όμως απέφυγε την καταστροφή", εκτιμά.
"Το επόμενο μέρος στο βιβλίο της Ευρώπης είναι το... growth story, το στοίχημα της ανάπτυξης", εξηγεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης