Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC - H Eλλάδα αξίζει τη σύσταση overweight - Το ΧΑ θα πάρει τα πάνω του όταν ολοκληρωθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών

HSBC - H Eλλάδα αξίζει τη σύσταση overweight - Το ΧΑ θα πάρει τα πάνω του όταν ολοκληρωθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών
Παραμένει ο πολιτικός κίνδυνος, προειδοποιεί η βρετανική τράπεζα
Overweight για την Ελλάδα δηλώνει η HSBC, παρουσιάζοντας τον επενδυτικό της χάρτη και υποστηρίζοντας ξεκάθαρα πως η ελληνική αγορά αξίζει τη συγκεκριμένη σύσταση.
Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική τράπεζα δηλώνει overweight για τις εξής χώρες:
- Ελλάδα
- Αίγυπτος
- Τουρκία
- Κίνα
- Ινδονησία
- Ταϊβάν
- Μεξικό
- Περού
Στον αντίποδα, η HSBC δηλώνει underweight για μια σειρά από χώρες όπως:
- Πολωνία
- Ρωσία
- Ινδία
- Φιλιππίνες
- Ταϊλάνδη
- Χιλή
- Κολομβία






Αποδίδουν οι ελληνικές μετοχές
Η βρετανική τράπεζα αναγνωρίζει πως η Ελλάδα έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως οι ελληνικές μετοχές αποδίδουν.
"Η Ελλάδα αξίζει τη σύσταση overweight στο χαρτοφυλάκιο με τις αναδυόμενες αγορές. Το ΧΑ θα αναζωογονηθεί τον επόμενο μήνα, όταν ολοκληρωθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών", επισημαίνουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας.
Η HSBC επαναλαμβάνει την ανησυχία της για το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα, ενώ τοποθετεί μόλις στο +0,2% τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη το 2014. Οι επίσημες προβλέψεις της τρόικας κάνουν λόγο για ανάπτυξη +0,6% φέτος.


www.bankinnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης