Αναλύσεις – Εκθέσεις

European Voice - Φως στις βασιλικές απολαβές του Μario Draghi - Στα 31.777 ευρώ μηνιαίως!

European Voice - Φως στις βασιλικές απολαβές του Μario Draghi - Στα 31.777 ευρώ μηνιαίως!
Τα ποσά αυτά απέχουν από τις αμοιβές των αρχηγών κρατών...
Τις "βασιλικές" αμοιβές των γραφειοκρατών των Βρυξελλών αποκάλυψε το περιοδικό European Voice, δημοσιοποιώντας έναν κατάλογο με τις ετήσιες απολαβές των υψηλόβαθμων αξιωματούχων.
Στον κατάλογο, την πρώτη θέση κατέχει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, με μισθό δηλαδή 31.777 ευρώ μηνιαίως, ήτοι απολαβές υπερδιπλάσιες από αυτές της προέδρου της αμερικανικής Fed, Jannet Yellen και σχεδόν 30% υψηλότερα από αυτές του γγ του ΟΗΕ, Ban Ki Moon.
Ο επικεφαλής της Κομισιόν, Jose Barroso και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy πληρώνονται με 321.240 ευρώ ετησίως, ενώ στην ίδια μισθολογική κατηγορία βρίσκεται και ο Έλληνας Βασίλειος Σκουρής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Catherine Ashton, κερδίζει 297.516 ευρώ ετησίως, ενώ στην τελευταία θέση της κλίμακας, βρίσκονται οι ευρωβουλευτές, με 7.957 ευρώ μηνιαίως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τα ποσά αυτά απέχουν από τις αμοιβές των αρχηγών κρατών, οι οποίες κυμαίνονται από 14 χιλ. ευρώ μηνιαίως στη Γερμανία και τη Γαλλία, έως και 17 χιλ. ευρώ στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης