Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - H Eλλάδα διαθέτει πλέον πειστικά επιχειρήματα για να πετύχει την αναδιάρθωση του χρέους της - Καμία απόφαση πριν τα τέλη του 2014

Citigroup - H Eλλάδα διαθέτει πλέον πειστικά επιχειρήματα για να πετύχει την αναδιάρθωση του χρέους της - Καμία απόφαση πριν τα τέλη του 2014
Το ενδεχόμενο ενός haircut για το ελληνικό χρέος έχει φύγει τελείως από το τραπέζι των διαβουλεύσεων
Η επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας για το 2013 από τη Eurostat ανοίγει και επισήμως τον δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
"Ο δρόμος άνοιξε", αναφέρει χαρακτηριστικά η Citigroup, σε νέα σημερινή 11σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "ECB: No Need for Urgent Action, Concerns over QE Complexity", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η αέναη - μέχρι πρόσφατα - συζήτηση για το εάν η Ελλάδα εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα ή όχι το 2013, πλέον κλείνει και μάλιστα με άκρως ευνοϊκό τρόπο για την Ελλάδα.
Η Citigroup θεωρεί πως πλέον η Αθήνα - με τη συνδρομή της Eurostat - διαθέτει πειστικά επιχειρήματα για να συμμετάσχει στη συζήτηση για τον νέο γύρο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Όπως σπεύδει να επισημάνει η αμερικανική τράπεζα, μπορεί η Αθήνα να επιθυμεί οι συζητήσεις για τα νέα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους να ξεκινήσουν πριν τις κρίσιμες Ευρωεκλογές του Μαΐου, ωστόσο η επίτευξη συμφωνίας και η λήψη οριστικών αποφάσεων δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους 2014.
Η Citigroup - και στη νέα έκθεσή της - επαναδιατυπώνει τη θέση της πως το ενδεχόμενο ενός haircut για το ελληνικό χρέος έχει φύγει τελείως από το τραπέζι των διαβουλεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης