Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley - Τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας στηρίζουν το ισχυρό ευρώ

Morgan Stanley - Τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας στηρίζουν το ισχυρό ευρώ
Τα περιφερειακά spreads σημαντικός δείκτης για το ευρώ
Την όλο και μεγαλύτερη σύνδεση του ευρώ με περιφερειακές αγορές περιουσιακών στοιχείων της Ευρωζώνης, τονίζει η Morgan Stanley σε έκθεση της για τους καταλύτες που επηρεάζουν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, σε μία προσπάθεια να εξηγήσει την πορεία του νομίσματος.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley το ευρώ εμφανίζεται όλο και πιο άμεσα συνδεδεμένο με τις εξελίξεις στις περιφερειακές αγορές περιουσιακών στοιχείων της ευρωζώνης.
Πράγματι, τα περιφερικά spreads παραμένουν ένας σημαντικός δείκτης για το ευρώ, με την αντιστοιχία του ευρώ να είναι αντίστροφη σε σχέση με τα ιταλικά και ισπανικά spreads.
"Ως εκ τούτου, παρά τις αυξημένες προσδοκίες της αγοράς για την παροχή στήριξης από την ΕΚΤ στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, οι περιφερειακές αγορές υπεραποδίδουν λόγω της ανανεωμένης διάθεσης των ξένων επενδυτών, προσφέροντας στήριξη και στο ευρώ", παρατηρεί η Morgan Stanley.
Υπό αυτά τα δεδομένα, ο στόχος για το δεύτερο τρίμηνο παραμένει στο 1,41 δολ. , αναμένοντας μια πιο σταθερή πορεία, καταλήγει η Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης