Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor’s: Εταιρικό χρέος… ο νέος «βραχνάς» της Ευρωζώνης - Αναπόφευκτες οι συγκρίσεις με το 2008

Standard & Poor’s: Εταιρικό χρέος… ο νέος «βραχνάς» της Ευρωζώνης - Αναπόφευκτες οι συγκρίσεις με το 2008
«Τα χαμηλά επιτόκια όχι μόνο δεν βοηθούν την κατάσταση, αλλά δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους»
Μνήμες του 2008 ανασύρει το τρέχον εταιρικό χρέος της Ευρώπης.
Ειδικότερα, η Standard & Poor’s προειδοποιεί πως το εταιρικό χρέος στην Ευρωζώνη πλησιάζει τα επίπεδα του 2008, όταν και ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση.
«Τα χαμηλά επιτόκια όχι μόνο δεν βοηθούν την κατάσταση, αλλά δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους, οι οποίοι επιδεινώνουν το πρόβλημα» τονίζει ο Paul Watters, αναλυτής της Standard & Poor’s.
Μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, ο Paul Watters παρομοιάζει την τρέχουσα κατάσταση με αυτή του 2006-2007, όπου διαμορφώθηκαν οι συνθήκες για την εμφάνιση της κρίσης του 2008.
Παράλληλα, εκτιμά πως το επιχειρηματικό κλίμα παραμένει υποτονικό, παρά τις προσπάθειες επίτασης της οικονομικής δραστηριότητας, μέσω της παροχής φθηνών δανείων.
Ωστόσο, εξαιτίας της επιλογής των εταιρειών να δανείζονται και όχι να επενδύουν, η «χαλαρή» νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών δεν επιλύει το πρόβλημα.
Επίσης, ο Paul Watters εκτιμά πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη μεταβαίνουν σε μία εποχή, όπου οι συγχωνεύσεις εταιρειών, ως απόρροια του υψηλού εταιρικού χρέους, θα είναι καθημερινό φαινόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης