Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Dromeus: Kέρδη 160% από τις επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα από τον Οκτώβριο του 2012!

Dromeus: Kέρδη 160% από τις επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα από τον Οκτώβριο του 2012!
Το Dromeus συμμετείχε και στην ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank
Σε θρίαμβο... από τραγωδία μετατρέπει το ελληνικό ζήτημα το γνωστό hedge fund Dromeus Capital Management, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τις επενδύσεις του στα ελληνικά ομόλογα!
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, όταν οι Achilles Risvas και Jason Manolopoulos, δημιούργησαν το εν λόγω fund τον Οκτώβριο του 2012 - για να στοιχηματίσουν στην ανάκαμψη της Ελλάδας - η χώρα είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα μεγάλων περικοπών στις δαπάνες, προκειμένου να εναρμονιστεί με τους όρους του πακέτου διάσωσης.
Σήμερα, η Ελλάδα έχει επιδιορθώσει σε μεγάλο βαθμό τη δημοσιονομική της κατάσταση, έχει επιστρέψει ξανά στις αγορές ομολόγων και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα σημειώσει ανάπτυξη για πρώτη φορά από το 2007.
Υπό το πρίσμα αυτό, το Dromeus έχει αποκομίσει κέρδη 26% από τα ελληνικά ομόλογα από τις αρχές του 2014, μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο. Τα κέρδη από την εποχή δημιουργίας του fund (Οκτώβριος του 2012) μέχρι και σήμερα έχουν ξεπεράσει το 160%.
Yπενθυμίζεται πως το Dromeus Capital έχει έδρα τη Γενεύη και συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 240 εκατ. δολαρίων.
Να σημειωθεί εδώ πως το Dromeus συμμετείχε και στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Eurobank.
"Η ανακεφαλαιοποίηση δημιούργησε σημαντική αξία για τους μετόχους της Eurobank" είχε αναφέρει πρόσφατα το Dromeus.
Tην ίδια ώρα, ένα ακόμη πασίγνωστο fund, το Paulson & Co. αύξησε τις τοποθετήσεις τους στις έτερες ελληνικές συστημικές τράπεζες, την Alpha Bank και της Πειραιώς.
Οι δύο τράπεζες, τονίζεται επίσης στο δημοσίευμα του Bloomberg, κατόρθωσαν τον περασμένο Μάρτιο να αντλήσουν 3 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές.
Την ίδια ώρα, οι αναλυτές αναμένουν πως κατά το τρέχον έτος, 2014, η Ελλάδα θα εξέλθει πλήρως από την ύφεση, επιστρέφοντας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης