Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ισχυροποιούνται οι ευρωπαϊκές τράπεζες - Αυξήθηκαν το 2014 οι αναβαθμίσεις

Fitch: Ισχυροποιούνται οι ευρωπαϊκές τράπεζες - Αυξήθηκαν το 2014 οι αναβαθμίσεις
Υπάρχει σημαντική πρόοδος στα σχέδια αναδιάρθρωσης (restructuring plans) των ευρωπαϊκών τραπεζών
Iσχυρές ενδείξεις ανάκαμψης εμφανίζει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, όπως αποκαλύπτει νέα ειδική, μελέτη του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Fitch.
Όπως επισημαίνει η Fitch, εισχωρώντας στα άδυτα του ευρωπαϊκού banking, τα Viability Ratings των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν ορατά βελτιωθεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους, 2014, ισχυρή ένδειξη ανάκαμψης της υγείας του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, ενόψει μάλιστα του επικείμενου γύρου των stress tests υπό την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατέχουν πλέον τα πρωτεία διεθνώς σε ό,τι αφορά τις αναβαθμίσεις των Viability Ratings.
Ειδικότερα, επί ευρωπαϊκού εδάφους, σημειώθηκαν εννιά αναβαθμίσεις των τραπεζικών Viability Ratings κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ενώ είχαν προηγηθεί ακόμη οκτώ αναβαθμίσεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Σωρευτικά, οι αναβαθμίσεις ξεπέρασαν τις υποβαθμίσεις.
Η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών τραπεζών αποδίδεται στη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ευρωζώνη. Για πρώτη φορά από το 2009, καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν διαθέτει αρνητικό outlook, σπεύδει να επισημάνει ο οίκος Fitch, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στην Ευρώπη.
H Fitch διαπιστώνει σημαντική πρόοδο στα σχέδια αναδιάρθρωσης (restructuring plans) των ευρωπαϊκών τραπεζών, γεγονός που οδήγησε στη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης