Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg - Η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας φέρνει αποτελέσματα - Τα οφέλη θα φανούν όταν έρθει η ανάκαμψη

Bloomberg - Η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας φέρνει αποτελέσματα - Τα οφέλη θα φανούν όταν έρθει η ανάκαμψη
Συνεχίζεται ο εξορθολογισμός του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια διοίκηση
Στη σημαντική πρόοδο που καταγράφουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο με αφορμή την τριμηνιαία έκθεση της Task Force της ΕΕ υπογραμμίζει ότι «η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας φέρνει αποτελέσματα και η ελληνική δημόσια διοίκηση συνεχίζει τον σημαντικό εξορθολογισμό του ανθρώπινου δυναμικού της».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η Ελλάδα, στην οποία το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 27%, βρίσκεται στην κορυφή ανάμεσα στα αναπτυγμένα κράτη όσον αφορά στην ανταπόκριση στις μεταρρυθμίσεις ενώ παρουσιάζονται και στοιχεία της Κομισιόν, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει μειώσει περαιτέρω το κόστος έναρξης επιχειρήσεων και τη φορολογία στη μεταβίβαση ιδιοκτησίας.
Ωστόσο, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις στελέχους του ΔΝΤ, το οποίο εκτιμά ότι «έχει επέλθει κόπωση από τις απαιτούμενες προσαρμογές και αυτό καθιστά δύσκολες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».
Το άρθρο φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνου Τσακλόγλου, ο οποίος υπογραμμίζει πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις και ότι τα πλήρη οφέλη αυτών των μεταρρυθμίσεων θα φανούν όταν η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει.
«Παρά τις πολλές συζητήσεις περί του αντιθέτου, η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις. Το σημείο έναρξης ήταν πολύ χαμηλό και τα πλήρη οφέλη αυτών των μεταρρυθμίσεων θα φανούν όταν η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει» υποστηρίζει σε δηλώσεις του ο κ.Τσακλόγλου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης