Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Κύμα συγχωνεύσεων των ιταλικών τραπεζών μεσαίου μεγέθους το 2015 - 2016 για να μειωθούν οι πιέσεις στην κερδοφορία

Fitch: Κύμα συγχωνεύσεων των ιταλικών τραπεζών μεσαίου μεγέθους το 2015 - 2016 για να μειωθούν οι πιέσεις στην κερδοφορία
Ρόλο καταλύτη για την επόμενη μέρα των ιταλικών τραπεζών θα έχουν τα επικείμενα stress tests της ΕΚΤ
Κύμα συγχωνεύσεων των ιταλικών τραπεζών μεσαίου μεγέθους προβλέπει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα, σημερινή έκθεσή του για το ιταλικό τραπεζικό σύστημα.
"Οι ιταλικές τράπεζες μεσαίου μεγέθους θα επιδοθούν σε μια διαδικαδία συγχωνεύσεων κατά την περίοδο 2015 - 2016, προκειμένου, με τον τρόπο αυτό, να ξεπεράσουν τις αυξημένες πιέσεις προς την κερδοφορία τους", επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Σύμφωνα πάντα με τη Fitch, ρόλο καταλύτη για την επόμενη μέρα των ιταλικών τραπεζών θα έχουν, όπως είναι φυσικό, τα επικείμενα stress tests της ΕΚΤ.
"Τα stress tests της ΕΚΤ θα μειώσουν την αβεβαιότητα για τα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας και την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού των ιταλικών τραπεζών μεσαίου μεγέθους", επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, οι αναλυτές της Fitch, στη νέα έκθεσή τους.
Κατά τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, διατηρούνται οι πιέσεις για τα λειτουργικά κέρδη των ιταλικών τραπεζών μεσαίου μεγέθους, λόγω των υψηλών προβλέψεων και των χαμηλών επιτοκίων.
"Η αδυναμία στην κερδοφορία των ιταλικών τραπεζών μεσαίου μεγέθους θα διατηρηθεί καθώς η ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας παραμένει ακόμη εύθραυστη", τονίζει η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης