Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αιμορραγούν οι ρωσικές επιχειρήσεις - Κλείνει η πόρτα για ξένα κεφάλαια

Morgan Stanley: Αιμορραγούν οι ρωσικές επιχειρήσεις - Κλείνει η πόρτα για ξένα κεφάλαια
Πόσο σύντομα οι σφικτές συνθήκες χρηματοδότησης θα πλήξουν το σύνολο της ρωσικής οικονομίας;
Κλείνει το χρηματοπιστωτικό παράθυρο για τις ρωσικές επιχειρήσεις, υποστηρίζουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, επιχειρώντας μια ακόμη αποτίμηση του αντίκτυπου στη ρωσική οικονομία από τις νέες κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, η γενική αίσθηση στη Μόσχα, στο άκουσμα της επιβολής των νέων κυρώσεων, είναι σαν να έχει... πέσει βόμβα!
Το τελευταίο διάστημα, οι χρηματοδοτικές συνθήκες για τις ρωσικές επιχειρήσεις επιδεινώνονται με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς μοιάζει να κλείνει το παράθυρο στα ξένα κεφάλαια. Τη δεινή αυτή κατάσταση επιβεβαιώνουν τόσο επενδυτές, όσο και τραπεζίτες.
"Αυτή η φορά είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με τον πρώτο γύρο των κυρώσεων. Τώρα οι νέες κυρώσεις είναι πιο ξεκάθαρες, αλλά πολύ πιο επώδυνες ταυτόχρονα", δηλώνει κορυφαίος Ρώσος επιχειρηματίας.





"Τα τελευταία χρόνια υπήρχε μεγάλη συνεργασία της Ρωσίας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Τώρα αυτή εξαφανίζεται", προσθέτει.
Όμως οι ανάγκες για ξένη χρηματοδότηση είναι μεγάλες. Οι ρωσικές επιχειρήσεις διαθέτουν εξωτερικό χρέος που λήγει σε 12 μήνες, ύψους 41 δισ. δολάρια, όπως προκύπτει από νέα στοιχεία που παρουσιάζει η Morgan Stanley.





"Oι νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αποκλείουν μια πολύ μεγάλη πηγή χρηματοδότησης", δηλώνει ο Bruce Johnston, της Morgan, Lewis & Bockius, της νομικής εταιρείας που εκπροσωπεί ορισμένες από τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες.





"Το μείζον ερώτημα είναι το εξής: Πόσο σύντομα οι σφικτές συνθήκες χρηματοδότησης θα πλήξουν το σύνολο της ρωσικής οικονομίας; Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα η κατάσταση να επιδεινωθεί δραματικά, πολύ άμεσα...", προειδοποιεί από την πλευρά του ο Neil Shearing, οικονομολόγος της Capital Economics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης