Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αργεντινή: Καθησυχάζουν οι αναλυτές για τις επιπτώσεις της χρεοκοπίας εκτός των συνόρων

Αργεντινή: Καθησυχάζουν οι αναλυτές για τις επιπτώσεις της χρεοκοπίας εκτός των συνόρων
Περιορισμένες οι επιπτώσεις για τις διεθνείς αγορές και οικονομίες, από την επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής
Καθησυχαστικοί για τις επιπτώσεις από τη χρεοκοπία της Αργεντινής εμφανίζονται οι αναλυτές των διεθνών οίκων, στον απόηχο της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα hedge funds.
Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη χρεοκοπία, δεν υπάρχει πρόβλημα φερεγγυότητας, επομένως τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα βρεθεί μια λύση.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αργεντινής, ενδεχόμενη συμφωνία με τα hedge funds, θα οδηγούσε σε παραβίαση της ρήτρας που υπήρχε στα ομόλογά της που υπέστησαν «κούρεμα», με βάση την οποία θα έπρεπε να προσφέρει και στους κατόχους των τίτλων αυτών τους καλύτερους όρους που τυχόν θα πρόσφερε σε άλλους πιστωτές της.
Η ρήτρα αυτή, ωστόσο, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου εφέτος, οπότε μετά η κυβέρνηση της Αργεντινής θα έχει τη δυνατότητα να συμφωνήσει με τα ταμεία.
Το βασικό σενάριο της εταιρείας Bulltick Capital Markets προβλέπει ότι η χρεοκοπία θα αρθεί έως τον Ιανουάριο του 2015.
Παράλληλα, η Fidelity Worldwide Investment, εκτιμά ότι η μετάδοση της κρίσης στις άλλες οικονομίες θα είναι περιορισμένη.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, πρόκειται για μια επιλεκτική πτώχευση.
Ο Steve Ellis, διαχειριστής χαρτοφυλακίου για το χρέος των αναδυόμενων, σημειώνει ότι η Αργεντινή ήταν απομονωμένη από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου για χρόνια, άρα δεν περιμένουμε η χρεοκοπία να διαταράξει τις παγκόσμιες ροές κεφαλαίων.
O Roberto Sinof-Arevalo, επικεφαλής της Standard & Poor’s για τη Λατινική Αμερική εκτιμά ότι ακόμη και αν η Αργεντινή καταλήξει σε συμφωνία με τα hedge funds δεν θα λύσει τα προβλήματά της αν και βεβαίως θα αποτελέσει μια θετική εξέλιξη.
Ο Neil Shearing, οικονομολόγος της Capital Economics, εκτιμά ότι η χρεοκοπία θα έχει επίπονες επιπτώσεις για την Αργεντινή, αλλά δεν θα ασκήσουν μεγάλη επίδραση εκτός συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης