Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Oι νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας αυξάνουν κατακόρυφα τους κινδύνους για τη ρωσική οικονομία - Απίθανη μια κρίση ρευστότητας

Moody's: Oι νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας αυξάνουν κατακόρυφα τους κινδύνους για τη ρωσική οικονομία - Απίθανη μια κρίση ρευστότητας
Oι νέες κυρώσεις θα εντείνουν τις πιέσεις στην ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας
Oι νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας αυξάνουν κατακόρυφα τους κινδύνους για τη ρωσική οικονομία, προειδοποιεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, σε νέα ειδική έκθεσή, αποτιμώντας τον αντίκτυπο των πρόσθετων, αυστηρών μέτρων της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί ο οίκος, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα κρίνεται μάλλον απίθανη μια κρίση ρευστότητας στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τη Moody's, οι νέες κυρώσεις θα εντείνουν τις πιέσεις στην ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας, γεγονός που αναμένεται να πλήξει το πιστωτικό της προφίλ.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Moody's, οι ρωσικές επιχειρήσεις και τράπεζες διαθέτουν υψηλό εξωτερικό χρέος, το οποίο λήγει εντός των ερχόμενων 18 μηνών.
Ωστόσο, οι ρωσικές επιχειρήσεις και τράπεζες εμφανίζουν αυξημένα αποθέματα ρευστότητας, γεγονός που τους παρέχει τη δυνατότητα να καλύψουν μεγάλο μέρος των χρηματοδοτικών τους αναγκών.
Η Μοοdy's προβλέπει στασιμότητα της ρωσικής οικονομίας και το 2014, αλλά και το 2015, γεγονός όμως που, όπως εξηγεί, δεν θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης