Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Mundial και… Σκρατς εκτινάσσουν την κερδοφορία του ΟΠΑΠ – Στο +37% και τα 39 εκ. ευρώ τα κέρδη για το β’ 3μηνο

Eurobank Equities: Mundial και… Σκρατς εκτινάσσουν την κερδοφορία του ΟΠΑΠ – Στο +37% και τα 39 εκ. ευρώ τα κέρδη για το β’ 3μηνο
Στις 27 Αυγούστου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
Αύξηση κερδών της τάξης του +37%  «βλέπει» για τον ΟΠΑΠ η Eurobank Equities, ενόψει των οικονομικών αποτελεσμάτων του β’ 3μηνου.
Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εταιρεία εκτιμά πως παρά το αδύναμο επιχειρηματικό περιβάλλον, ο ΟΠΑΠ θα ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία του το β’ 3μηνο του 2014, εξαιτίας του… Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Σε συνέχεια του θετικού α’ 3μηνου και με οδηγό το Παγκόσμιο Κύπελλο - το οποίο διοργανώθηκε το Καλοκαίρι στη Βραζιλία – η κερδοφορία του ΟΠΑΠ αναμένεται να ενισχυθεί στο +37% και τα 39 εκ. ευρώ.
Παράλληλα, η έναρξη του νέο παιγνίου, ονόματι Scratch, αναμένεται να διευρύνει την κερδοφορία του Ομίλου, καθώς τα στοιχήματα των πρώτων εβδομάδων κυκλοφορίας του παιχνιδιού εκτιμώνται στα 1,4 εκ. ευρώ ανά ημέρα! Ως εκ τούτου, η χρηματιστηριακή εταιρεία "βλέπει" πως το Scratch δύναται να προσφέρει στον ΟΠΑΠ έσοδα ύψους 80 εκ. ευρώ.
Μάλιστα, συνολικά για το 2014, η Eurobank Equities αναμένει πως τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ θα εκτιναχθούν στα 171,6 εκ. ευρώ έναντι μόλις 161 εκ. ευρώ το 2013.
Οι εκτιμήσεις για το 2015 και το 2016 είναι ακόμη πιο ευοίωνες, καθώς τα κέρδη αναμένονται στα 244 και 298 εκ. ευρώ αντίστοιχα.
Σημειώνεται πως τα οικονομικά αποτελέσματα για το β’ 3μηνο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 27 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης