Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Barclays κόντρα στον απαισιόδοξο Soros: Στο +1% η άνοδος του S&P 500 έως το τέλος του 2014 – Η bull market θα συνεχιστεί…

Η Barclays κόντρα στον απαισιόδοξο Soros: Στο +1% η άνοδος του S&P 500 έως το τέλος του 2014 – Η bull market θα συνεχιστεί…
Στο +1,2% τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας
Άνοδο της τάξης του +1% «βλέπει» για τον S&P 500 η Βarclays.
Ειδικότερα, η βρετανική τράπεζα εκτιμά πως για το υπόλοιπο του 2014 ο S&P 500 θα ενισχυθεί κατά 1%.
Άλλωστε, οι αναλυτές της Barclays επισημαίνουν πως η bull market θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο S&P 500 αυξήθηκε κατά +1,2% καθώς οι ενδείξεις για αύξηση των επιτοκίων της Fed πληθαίνουν διαρκώς.
Βέβαια, οι απόψεις διίστανται, καθώς ο George Soros αντικρούει την εκτίμηση της Barclays, υπογραμμίζοντας πως τους επόμενους μήνες ο δείκτης «βαρόμετρο» της Wall θα καταγράψει σημαντικές απώλειες.

Μεγάλη πτώση βλέπει ο Soros

Στην καταβαράθρωση του S&P 500 στοιχηματίζει ο George Soros, ο οποίος «βλέπει» σημαντική πτώση του αμερικανικού δείκτη εντός των επόμενων μηνών.
Ειδικότερα, η Soros Fund Management στοιχημάτισε πως ο S&P 500 θα υποχωρήσει από τα τρέχοντα - υψηλά - επίπεδα, αρχής γενομένης τους προσεχείς μήνες.
Το… στοίχημα του Αμερικανού επενδυτή, βάσει του ιστότοπου «bullionbaron», οφείλεται στην ανησυχία του για την κινεζική οικονομία.
«Η κύρια ανησυχία που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος δεν είναι το ευρώ, αλλά το μέλλον της Κίνας.
Το πρότερο μοντέλο ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας έχει ξεμείνει από δυνάμεις» αναφέρει το χρηματιστηριακό site.
Άλλωστε, επανειλημμένα ο Goerge Soros έχει εκφράσει την ανησυχία του για την κινεζική οικονομία, η οποία διέρχεται μία μεταβατική περίοδο.
Να σημειωθεί πως ο S&P 500 βρίσκεται σήμερα στις 1.955 μονάδες.
Βέβαια, η πλειονότητα των αναλυτών της Wall Street θεωρεί δεδομένη την αύξηση του αμερικανικού δείκτη στις 2.000 μονάδων, ίσως και τις 2.050 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης