Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Σοκ για την παγκόσμια οικονομία η στασιμότητα στην Ευρωζώνη - Ο ρόλος της Γερμανίας και της… Ουκρανίας

Business Insider: Σοκ για την παγκόσμια οικονομία η στασιμότητα στην Ευρωζώνη - Ο ρόλος της Γερμανίας και της… Ουκρανίας
Η ύφεση στη Γερμανία αποδεικνύει την αστάθεια της Ευρωζώνης
Σειρά προβλημάτων στην παγκόσμια οικονομία διαπιστώνει το Business Insider, το οποίο απαριθμεί τις «κακές ειδήσεις» των τελευταίων ημερών.
Σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, το μεγαλύτερο σοκ για την παγκόσμια οικονομία προήλθε από τα στοιχεία για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ και τη στασιμότητα της Ευρωζώνης.
Εξίσου απογοητευτικά ήταν στοιχεία και για την ιαπωνική ανάπτυξη, η οποία επιβραδύνθηκε στο +6,8% το β’ 3μηνο του 2014.

Ευρωζώνη
Η συνεχόμενη υποχώρηση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων καταδεικνύει την αδυναμία της ευρωπαϊκής οικονομίας, επισημαίνει χαρακτηριστικά το Business Insider.
Επικουρικά, η ύφεση της τάξης του -0,6% του ΑΕΠ για τη γερμανική οικονομία αποδεικνύει την αστάθεια και τη στασιμότητα ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Εξάλλου, τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της περιφέρειας, με προεξέχουσες χώρες τη Γαλλία και την Ιταλία, δεν δύναται να αφήσουν ανεπηρέαστα και την «ισχυρή» Γερμανία.
Καταλήγοντας, το αμερικανικό μέσο υπενθυμίζει πως η περιρρέουσα δυσμενή οικονομική «ατμόσφαιρα» στην Ευρωζώνη επηρεάζεται άμεσα και από την ουκρανική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης