Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

T.Rowe Price: Οι γονείς θεωρούν ότι τα αγόρια είναι εξυπνότερα οικονομικά από ότι τα κορίτσια και τα παιδιά το αντιλαμβάνονται

tags :
T.Rowe Price: Οι γονείς θεωρούν ότι τα αγόρια είναι εξυπνότερα οικονομικά από ότι τα κορίτσια και τα παιδιά το αντιλαμβάνονται
Η αναλύτρια του Market Watch, Catey Hill, προτρέπει τους γονείς να μιλήσουν με τα παιδιά τους για την αξία των χρημάτων, ανεξαρτήτως φύλου
Τα αγόρια διαχειρίζονται καλύτερα τα χρήματα από ότι τα κορίτσια υποστηρίζουν οι γονείς, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την επενδυτική εταιρεία T. Rowe Price.
Ειδικότερα, το 80% των οικογενειών που έχουν μεγαλώνουν αγόρι θεωρούν ότι το παιδί τους καταλαβαίνει την αξία των χρημάτων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις οικογένειες που μεγαλώνουν κορίτσι, είναι 69%.



Η T. Rowe Price ρώτησε απευθύνθηκε για τη διεξαγωγή της έρευνας σε 924 παιδιά ηλικίας από 8 έως 14 και 1000 γονείς με παιδιά σε αυτό το ηλικιακό φάσμα και όπως φάνηκε, η γνώμη των γονιών είχε αντίκτυπο και στην γνώμη των παιδιών.
Συγκεκριμένα, το 45% των αγοριών απάντησαν ότι είναι πολύ ή πάρα πολύ έξυπνοι σε σχέση με τα οικονομικά, ενώ το ίδιο απάντησαν 38% των ερωτηθέντων κοριτσιών.
Αυτό, βέβαια, ίσως να προκύπτει και από το γεγονός ότι οι γονείς συζητούν περισσότερο με τα αγόρια, σε ποσοστό 58%, σχετικά με οικονομικούς στόχους και αποταμίευση, σε σχέση με τα κορίτσια, σε ποσοστό 50%, αλλά καθώς και ότι διπλάσιο ποσοστό, 12%, αγοριών σε αυτή την ηλικία έχουν πιστωτική κάρτα, από ότι τα κορίτσια.
Η Catey Hill, συντάκτρια του Market Watch, επισημαίνει ότι οι διαφορές θα πρέπει να εξομαλυνθούν, αλλά και ότι γενικότερα τα ποσοστά των γονιών που συζητούν για οικονομικά θέματα θα πρέπει να αυξηθούν.
Και αυτό γιατί έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα με τα οικονομικά και αναγνωρίζουν την πραγματική τους αξία.
Ενδιαφέρον είναι ότι το 60% των παιδιών που συζητούν με τους γονείς τους για τα χρήματα, απάντησαν ότι αποταμιεύουν, ενώ το 54% των παιδιών που δεν συζητούν, απάντησαν ότι ξοδεύουν, όταν τους τέθηκε το σχετικό δίλημμα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης