Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Είναι «φούσκα» η αγορά ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας; Ιδού το μείζον ερώτημα…

CNBC: Είναι «φούσκα» η αγορά ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας; Ιδού το μείζον ερώτημα…
Μόλις στο 1,93% το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας!
Στο μείζον ερώτημα εάν τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης συνιστούν μία… φούσκα επιχειρεί να απαντήσει το CNBC.
Με το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας να βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και το επιτόκιο του 10ετούς ισπανικού και ιταλικού ομολόγου να προσιδιάζει στα επίπεδα των ΗΠΑ, οι επενδυτές εύλογα διερωτούνται ένα τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι υπερτιμημένα.
Άλλωστε, βάσει έρευνας των Financial Times, το συνολικό κόστος δανεισμού της Ευρωζώνης από το 2011 έως και σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά… 78%.
Μάλιστα, το καθοδικό σπιράλ των επιτοκίων της περιφέρειας εμφανίζεται ασταμάτητο, καθώς κάθε θετική είδηση εξαργυρώνεται σε ακόμη χαμηλότερο επιτόκιο!
«Τα ευρωπαϊκά ομόλογα είναι υπερτιμημένα» προειδοποιεί ο αναλυτής της Royal Bank of Scotland, Alberto Gallo.  
Βέβαια, ο Al. Gallo δεν είναι ο μόνος που ανησυχεί, καθώς τους προβληματισμούς του συμμερίζεται και ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann.
Από την άλλη πλευρά, η Credit Agricole εμφανίζεται πιο καθησυχαστική, αναγνωρίζοντας ωστόσο, πως ο αργός ρυθμός ανάπτυξης δεν είναι θετικός για την ευρωπαϊκή περιφέρεια.
Τους ισχυρισμούς περί φούσκας απορρίπτει και η Lloyd, τονίζοντας ωστόσο, πως ο κίνδυνος ενός αναπάντεχου ατυχήματος είναι αρκετά υψηλός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης