Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Ποιες είναι oι 10 πόλεις με τον καλύτερο δείκτη βιωσιμότητας παγκοσμίως;

tags :
Economist: Ποιες είναι oι 10 πόλεις με τον καλύτερο δείκτη βιωσιμότητας παγκοσμίως;
Πρώτη ανάμεσα σε 140 πόλεις, αναδείχτηκε η Μελβούρνη, ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η πρωτεύουσα της Συρίας
Τυχεροί θα πρέπει να αισθάνονται οι κάτοικοι της Μελβούρνης, καθώς απολαμβάνουν το καλύτερο επίπεδο διαβίωσης στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Economist Intelligence Unit.
Ο «δείκτης βιωσιμότητας» λαμβάνει υπόψη του 30 διαφορετικές παραμέτρους, μεταξύ των οποίων η ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία και οι υποδομές τις οποίες απολαμβάνουν οι κάτοικοι των πόλεων.



Στη σχετική λίστα, λοιπόν, πρώτη αναδείχτηκε η Μελβούρνη της Αυστραλάις, ενώ την τελευταία θέση κατέλαβε η Δαμασκός της Συρίας, για ευνόητους λόγους.
Ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο πως στην πρώτη δεκάδα τις 8 θέσεις καταλαμβάνουν πόλεις τριών, μόλις, χωρών: της Αυστραλίας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Βιέννη και στην 8η το Ελσίνκι.



Σύμφωνα με την έρευνα, η ζωή σε 51 από τις 140 πόλεις του κόσμου που συμπεριλαμβάνονται, έχει χειροτερέψει τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ καλύτερη έχει γίνει σε 31 πόλεις, με το μέσο όρο του δείκτη συνολικά να έχει πέσει κατά 0,7%, το εν λόγω διάστημα.
Οι πόλεις με το καλύτερο δείκτη βιωσιμότητας είναι κατά κύριο λόγο «μεσαίου μεγέθους σε πλούσιες χώρες, με σχετικά χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού, για αυτό και λείπουν από τη δεκάδα πόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο, που κάποιοι, ίσως θα ανέμεναν.
Να επισημανθεί, τέλος, πως η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις των οποίων ο δείκτης μειώθηκε δραματικά την τελευταία πενταετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης