Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Εάν δεν αλλάξει η πολιτική των Βρυξελλών και της ΕΚΤ, η Ευρωζώνη θα καταστραφεί!

FT: Εάν δεν αλλάξει η πολιτική των Βρυξελλών και της ΕΚΤ, η Ευρωζώνη θα καταστραφεί!
«Η αλήθεια είναι μόνο μία… οι ασκούσες πολιτικές αποτυγχάνουν»
Μετά το «θα κάνω τα πάντα για να διασωθεί το ευρώ», ο Mario Draghi οφείλει να διατυμπανίσει πως «θα κάνω τα πάντα για να διασωθεί η οικονομία»
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Financial Times, με δημοσίευμά τους, το οποίο αφήνει σαφείς αιχμές για τη δράση της ΕΚΤ και το ρόλο του Mario Draghi.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, για τη στασιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν ευθύνεται ούτε η Ουκρανία αλλά ούτε και η Μέση Ανατολή.
«Ο δρόμος προς τη στασιμότητα δεν  διήλθε μέσω της Γάζας και του Κιέβου, αλλά μέσω της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών» επισημαίνουν οι Financial Times.
«Η αλήθεια είναι μόνο μία… οι ασκούσες πολιτικές αποτυγχάνουν» συνεχίζει σε έντονο ύφος η εφημερίδα.
«Η Ευρώπη όχι μόνο δεν ανακάμπτει, αλλά ούτε έχει εξέλθει από την ύφεση» παραδέχεται εν συνεχεία, τινάζοντας πως πρόκειται για μία περίοδο συνεχούς στασιμότητας.
Ωστόσο, όπως εξηγεί, ακόμη και μία υποτίμηση του ευρώ δεν θα καθίσταται αρκετή για να «διασώσει» την παραπαίουσα οικονομία.
«Υπό τις τρέχουσες πολιτικές, η λύση στο πρόβλημα είναι αρκετά δύσκολη» αποφαίνεται χαρακτηριστικά.
«Οι μεταρρυθμίσεις, η ευελιξία στην αγορά εργασίας και το άνοιγμα των αγορών είναι πράγματα αρκετά σημαντικά. Όμως, αυτά δεν πρόκειται να ξεκολλήσουν την Ευρωζώνη από τη στασιμότητα» συμπληρώνει.
«Η μείωση του χρέους – το μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης – απαιτεί ανάπτυξη, η οποία δεν πρόκειται να επέλθει από τις τρέχουσες πολιτικές» διατείνει εν συνεχεία.
«Η αποτυχημένη και συνεχιζόμενη στασιμότητα θα καταστρέψει την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ευρωπαϊκό project» προειδοποιούν καταλήγοντας, οι Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης