Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Παραμείνετε short στο ευρώ - Δεν αποκλείεται ο Draghi της ΕΚΤ να εκπλήξει θετικά τις αγορές

BNP Paribas: Παραμείνετε short στο ευρώ - Δεν αποκλείεται ο Draghi της ΕΚΤ να εκπλήξει θετικά τις αγορές
Ο Draghi θα είναι προσεκτικός και δε θα υιοθετήσει εύκολα μια στάση ικανοποίησης από την πτώση του ευρώ
Μεγάλη προσοχή στη σημερινή ομιλία του Mario Draghi, στο συμπόσιο του Jackson Hole δίνουν οι αναλυτές της BNP Paribas, καθώς τη θεωρούν το ίδιο κρίσιμη με την αντίστοιχη ομιλία της Janet Yellen.
Η ρητορική που έχει υιοθετήσει η ΕΚΤ από τον Ιούλιο και μετά, δείχνει ξεκάθαρα ότι τα στελέχη της πιστεύουν ότι ένα QE είναι ικανό να επαναφέρει τον πληθωρισμό σε τροχιά ανόδου.
Ωστόσο, η πολύ μεγάλη πτώση των πληθωριστικών προσδοκιών κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εβδομάδων, δείχνει τους φόβους των επενδυτών ότι η ΕΚΤ βρίσκεται πίσω από την καμπύλη, τονίζει η BNP Paribas.
Αν και δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερα αλλαγή στη ρητορική του Mario Draghi σήμερα, η BNP Paribas δε μπορεί να αποκλείσει κάποια έκπληξη αντίστοιχη του Ιουλίου 2012 όταν ο Mario Draghi είχε πει το περίφημο “whatever it takes” που τότε «απογείωσε» το ευρώ.
Η BNP Paribas εκτιμά ότι ο Draghi θα είναι προσεκτικός και δε θα υιοθετήσει εύκολα μια στάση ικανοποίησης από την πτώση του ευρώ για να μη διαταράξει τις προσδοκίες της αγοράς.
Η BNP Paribas διατηρεί τη θέση πώλησης στο EUR/USD από τα 1,3620 με το στόχο στα 1,3200 και τη θέση short στο EUR/GBP από τα 0,8020 με στόχο τα 0,7600.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης