Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Ισχυρές οι δημογραφικές προκλήσεις για τη Γερμανία και τις ΗΠΑ - Ανησυχίες για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

tags :
Credit Suisse: Ισχυρές οι δημογραφικές προκλήσεις για τη Γερμανία και τις ΗΠΑ - Ανησυχίες για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης
Οι χώρες αυτές θα έχουν ένα μικρότερο εργατικό δυναμικό, λιγότερες καταθέσεις, και υψηλότερα δημόσια χρέη
Σημαντικές προκλήσεις για τις ανεπτυγμένες οικονομίες βλέπει για το μέλλον η Credit Suisse, εξαιτίας των δημογραφικών προβλημάτων που ήδη έχουν αρχίσει να πλήττουν το εργατικό δυναμικό.
Στην ανάλυση της υπό τον τίτλο "Demographic challenges ahead" (δημογραφικές προκλήσεις ενόψει), η Credit Suisse αναφέρει ότι μείωση του εργατικού δυναμικού και η γήρανση του πληθυσμού θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης των ανεπτυγμένων και τη βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης.
Αυτό σημαίνει πως οι χώρες αυτές θα έχουν ένα μικρότερο εργατικό δυναμικό, λιγότερες καταθέσεις, και υψηλότερα δημόσια χρέη, λόγω αυτής της πληθυσμιακής γήρανσης.
Θα χάσουν τη δυναμική τους, και σίγουρα, μεταξύ άλλων, δεν θα έχουν τη διάθεση να συνεχίζουν τους σημερινούς ρυθμούς στις  αμυντικές τους δαπάνες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης