Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στα 4 ευρώ η τιμή στόχος για την Εθνική - Σύσταση buy

Deutsche Bank: Στα 4 ευρώ η τιμή στόχος για την Εθνική - Σύσταση buy
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη του β' 3μηνου
Στα 4 ευρώ τοποθετεί την τιμή στόχο της Εθνικής η Deutsche Bank, διατηρώντας τη σύσταση buy (αγορά) για τη μετοχή της, μετά και τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ανακοινώθηκαν χτες.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank το δεύτερο τρίμηνο επωφελήθηκε από την αναγνώριση της αναβαλλόμενης φορολογίας (DTA), καταγράφοντας, ωστόσο, χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη, μετά την εξαίρεση της επίδρασης του DTA.
Η Deutsche Bank, ωστόσο, διατηρεί τη θετική άποψη της για τις μετοχές της Εθνικής, δίνοντας τιμή στόχο στα 4 ευρώ και σύσταση buy (αγορά).
Τα βασικά μεγέθη (αύξηση των περιθωρίων, λειτουργικό κέρδος, μείωση του κόστους κινδύνου) παραμένουν ανέπαφα.
Από την άλλη, η υστέρηση των εσόδων, ήταν η κύρια αιτία των χαμηλότερων των εκτιμήσεων κερδών, ενώ μειώθηκαν και τα οργανικά έσοδα (καθαρά έσοδα από τόκους και προμήθειες).
Το λειτουργικό κόστος συνεχίζει να μειώνεται, αλλά χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ το κόστος του πιστωτικού κινδύνου εμφανίζεται βελτιωμένο.
Η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε μέτρια διεύρυνση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου, αντανακλώντας κυρίως το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης.
Βλέπουμε αυτή την τάση να συνεχίζεται, σύμφωνα με την Deutsche Bank, ενώ τα δάνεια παραμένουν ως μια πρόκληση.
Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει να χορηγήσει έως 3 δισ επιχειρηματικά δάνεια μέχρι το τέλος του έτους, επομένως αναμένεται κάποια αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου, την ώρα που η ποιότητα του συνεχίζει να επιδεινώνεται ελαφρώς, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να φτάνουν στο 23,2% και την κάλυψη στο 56%.
Ωστόσο, στην Ελλάδα, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει ανώτερης ποιότητας ρευστότητα και ποιότητα δανείων σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες.
Κοιτώντας προς το μέλλον, βλέπουμε υψηλότερα περιθώρια κέρδους, καλύτερη παραγωγή προμηθειών και πειθαρχημένο έλεγχο λειτουργικού κόστους.
Επίσης, η Deutsche Bank βλέπει θετικές τάσεις στην κερδοφορία, λόγω ανάκαμψης των δραστηριοτήτων στην Τουρκία.
Επίσης, οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να δώσει περαιτέρω ώθηση στην κεφαλαιακή της επάρκεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης