Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Η CIA «φακελώνει» το εργατικό δυναμικό παγκοσμίως – Ποιες χώρες διαθέτουν το μεγαλύτερο δυναμικό

tags :
MarketWatch: Η CIA «φακελώνει» το εργατικό δυναμικό παγκοσμίως – Ποιες χώρες διαθέτουν το μεγαλύτερο δυναμικό
Κίνα, Ινδία και... ΕΕ στην πρώτη τριάδα
Η λεγόμενη Labor Day (Ημέρα Εργασίας) θα εορταστεί και φέτος στις ΗΠΑ, την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα αφιερωμένη στις οικονομικές και κοινωνικές επιτυχίες του συνόλου του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ και επί της αφορμής το MarketWatch παρουσίασε τις δέκα χώρες με το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό παγκοσμίως.
Το εργατικό δυναμικό, που ορίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα ως το σύνολο του Παγκόσμιου πληθυσμού άνω των 15 ετών, των ΗΠΑ είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της CIA.
Κατατάσσεται, μάλιστα, στη τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, που έχει συντάξει η CIA, με 155.4 εκατ. εργαζομένους, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται στις υπηρεσίες, ποσοστό 79,4%, το 19,5% στο βιομηχανικό κλάδο και, μόλις, το 1,1% στη γεωργία.
Οι ΗΠΑ έχουν τη δεύτερη καλύτερη παραγωγή του βιομηχανικού τομέα παγκοσμίως.





Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Κίνα, με 797,6 εκατ. εργαζομένους, εκ των οποίων το 36,1% απασχολείται στο τομέα των υπηρεσιών, το 33,6% στη γεωργία – με την Κίνα να είναι παγκόσμιος ηγέτης της γεωργικής παραγωγής, και το 30,3% στο βιομηχανικό κλάδο – όπου και εκεί κόβει πρώτη το νήμα.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ινδία, με 487,3 εκατ. εργαζομένους, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί εργάζονται στην γεωργική παραγωγή (49%), 31% στην παροχή υπηρεσιών και μόλις 20% στο βιομηχανικό τομέα.
Στην τρίτη θέση εντοπίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι καμία από τις χώρες που την απαρτίζουν δεν βρίσκεται εντός της δεκάδας, με την καλύτερη θέση να καταλαμβάνει η Γερμανία, τη θέση υπ’ αριθμόν 15.
Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι το εντυπωσιακό 72,2% των εργαζομένων της ΕΕ απασχολείται στο τομέα των υπηρεσιών, ενώ το 22,7% στο βιομηχανικό τομέα και μόλις το 5,2% στη γεωργική παραγωγή.
Ο βιομηχανικός κλάδος της ΕΕ είναι από τους πιο τεχνολογικά εξελιγμένους παγκοσμίως.
Η πεντάδα κλείνει με την Ινδονησία, όπου το 47,9% απασχολείται στο τομέα των υπηρεσιών, το 38,9% στη γεωργική παραγωγή και το 13,2%, του συνολικού αριθμού των 120 εκατ. εργαζομένων, στις βιομηχανίες.
Στην 6η θέση βρίσκεται η Βραζιλία, με 107,3 εκατ, πολίτες να αποτελούν το εργατικό δυναμικό της χώρας, η τελευταία χώρα με εργατικό δυναμικό άνω των 100 εκατ. εργαζομένων.
Στην 7η θέση βρίσκεται το Μπαγκλαντές με 78,62 εκατ. εργαζομένους και στην 8η, με μικρή διαφορά, η Ρωσία, με 75,29 εκατ. εργαζομένους.
Η δεκάδα κλείνει με την Ιαπωνία, με 65,62 εκατ. εργαζομένους, εκ των οποίων περίπου 1 στους 4 (25,6%) εργάζεται στον πιο μεγάλο και τεχνολογικά εξελιγμένο βιομηχανικό κλάδο παγκοσμίως και το Πακιστάν, με στοιχεία του 2012 και 59,21 εκατ. εργαζομένους, εκ των οποίων η πλειοψηφία (45,1%) εργάζονται στη γεωργική παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης