Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Θα συνεχιστεί η συρρίκνωση των τραπεζικών χορηγήσεων έως το τέλος του 2014 - Αύξηση καταθέσεων τους επόμενους μήνες

tags :
Euroxx: Θα συνεχιστεί η συρρίκνωση των τραπεζικών χορηγήσεων έως το τέλος του 2014 - Αύξηση καταθέσεων τους επόμενους μήνες
Ο βασικός καταλύτης θα είναι η βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας
Να συνεχιστεί η συρρίκνωση των τραπεζικών χορηγήσεων έως το τέλος του 2014, αναμένει η Euroxx, σύμφωνα με τη σημερινή της ανάλυση, στην οποία και σχολιάζει τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Παράλληλα, εκτιμά ότι θα υπάρξει άνοδος των καταθέσεων τους επόμενους μήνες, με αφορμή τις μακροοικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.
Ειδικότερα, αναφορικά με τις τραπεζικές χορηγήσεις, η Euroxx, εκτιμά ότι η συρρίκνωση θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους, ενώ από το 2015 και το 2016 θα ξεκινήσει μια μονοψήφια επέκταση.
Βασικοί καταλύτες παραμένει το υψηλό ποσοστό των NPLs και η αδύναμη ζήτηση, οι οποίοι όμως σταδιακά θα βελτιωθούν όσο η οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτει.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο -3,7% , από -3,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 1.160 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούλιο του 2013 είχε καταγραφεί αρνητική καθαρή ροή 855 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη μεριά, στο ζήτημα των καταθέσεων, η Euroxx εκτιμά ότι η σταθεροποίηση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα οδηγήσει σταδιακά στη μείωση της ανεργίας και στην βελτίωση του οικογενειακού εισοδήματος.
Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και της πολιτικής σταθερότητας θα προσελκύσει καταθέσεις και πάλι στο σύστημα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι καταθέσεις κατέγραψαν τον Ιούλιο μικρή άνοδο κατά 160 εκατ. ευρώ και σταθεροποιήθηκαν ουσιαστικά στα 163,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης