Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πως είδαν οι αναλυτές των Deutsche Bank, Credit Suisse και JP Morgan Cazenove τα αποτελέσματα της Eurobank και της Πειραιώς

Πως είδαν οι αναλυτές των Deutsche Bank, Credit Suisse και JP Morgan Cazenove τα αποτελέσματα της Eurobank και της Πειραιώς
Υπερτονίζεται η συμβολή της αναβαλλόμενης φορολογίας
Τη βελτίωση των ρυθμών σχηματισμού των NPLs επισημαίνουν οι αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ 3μηνου της Eurobank και της Τρ. Πειραιώς, τονίζοντας ότι οι προοπτικές του κλάδου έχουν βελτιωθεί σημαντικά, μετά και τη μείωση του λειτουργικού κόστους και του κόστους χρηματοδότησης.

Ειδικότερα:

Deutsche Bank: Στα 0,60 ευρώ η τιμή στόχος της Εurobank - Σύσταση buy

Στα 0,60 ευρώ τοποθετεί την τιμή στόχο της Εurobank η Deutsche Bank, τηρώντας τη σύσταση buy (αγορά) για τη μετοχή της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β' 3μηνου.
Σύμφωνα με την ανάλυση της γερμανικής τράπεζας, εάν αφαιρεθούν η αναβαλλόμενη φορολογία και το κέρδος από την πώληση των ουκρανικών δραστηριοτήτων, τα αποτελέσματα της Eurobank ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της.
Μελετώντας τα αποτελέσματα β' 3μηνου, διαπιστώνεται βελτίωση στο κόστος δανεισμού και στο λειτουργικό κόστος, το οποίο αναμένεται και να υποχωρήσει περαιτέρω με την πλήρη ενσωμάτωση των συνεργειών από την Proton Bank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Επίσης, σημαντική βελτίωση επισημαίνει στην καταθετική βάση της τράπεζας, ενώ και ο ρυθμός σχηματισμού των NPLs έχει μειωθεί σημαντικά.
Για τα επόμενα χρόνια, η Deutsche Bank αναμένει το κόστος δανεισμού να υποχωρήσει στο μέσο ευρωπαϊκό όρο, ωστόσο η ποιότητα των δανείων αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Credit Suisse: Στα 1,40 ευρώ η τιμή στόχος για την Τρ. Πειραιώς

Στα 1,40 ευρώ τοποθετεί την τιμή στόχο της Πειραιώς η Credit Suisse, στην ανάλυση της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δίνοντας σύσταση underperform, δηλαδή για αποδόσεις μικρότερες από αυτές της αγοράς.
Η Credit Suisse θεωρεί την Πειραιώς ευάλωτη στην χαμηλότερη του αναμενομένου ανάκαμψης της ποιότητας της πιστωτικής επέκτασης, ενώ τα στοιχεία για το δανειακό χαρτοφυλάκιο δείχνουν ότι η ποιότητα και ο δείκτης κάλυψης των NPLs επιδεινώνονται.
Σύμφωνα με την Credit Suisse, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για τα επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και ιδιαίτερα τη μετατόπιση τους από προβληματικά σε μη προβληματικά.
Η κεφαλαιακή βάση είναι αρκετά αδύναμη  για να υποστηρίξει το επίπεδο κάλυψης που θα πρέπει να είναι κατάλληλο.

JP Morgan Cazenove: Στα 0,33 ευρώ η τιμή στόχος της Eurobank - Στα 1,53 ευρώ για την Πειραιώς

Στα 0,33 ευρώ τοποθετεί την τιμή στόχο της Eurobank η JP Morgan Cazenove και στα 1,53 ευρώ για την Πειραιώς, δίνοντας τη σύσταση για neutral και overweight αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την JP Morgan τα θετικά των αποτελεσμάτων των δύο τραπεζών συνίσταται στα εξής:
i) ο σχηματισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνέχισε να μειώνεται (-44% για Eurobank και -38% για Πειραιώς), η οποία συνοδεύεται από τη μείωση των προβλέψεων και την σταθεροποίηση του δείκτη κάλυψης
ii) η βελτίωση των προθεσμιακών καταθέσεων συνεχίζεται
iii) τα πρώτα σημάδια της αύξησης των δανείων εμφανίστηκαν
Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με την JP Morgan είναι ότι η αναγνώριση της αναβαλόμενης φορολογίας οδήγησε σε περαιτέρω αύξηση των
δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας ενόψει μάλιστα και των επικείμενων stress test.
Η JP Morgan αναμένει περαιτερω θετική επίδραση στα αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνονται για την αναδιάρθρωση των μεγεθών, την αντιμετώπιση των κινδύνων και της διαχείρισης των προβληματικών δανείων.
Σημαντική ήταν και η βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού, υποδηλώνοντας ότι τα επερχόμενα μέτρα για την αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των χρεοκοπιών θα πρέπει να βοηθήσουν στη διαδικασία ανάκτησης των NPLs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης