Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Δυσμενώς επηρεάζονται οι ουκρανικές εταιρείες από την κλιμάκωση της κρίσης - Ποιες κινδυνεύουν περισσότερο και ποιες λιγότερο

Fitch: Δυσμενώς επηρεάζονται οι ουκρανικές εταιρείες από την κλιμάκωση της κρίσης - Ποιες κινδυνεύουν περισσότερο και ποιες λιγότερο
Οι ουκρανικές εταιρείες θα επηρεαστούν άμεσα από τη διαρκή αποδυνάμωση της ουκρανικής οικονομίας
Σήμα κινδύνου για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα οι ουκρανικές επιχειρήσεις, λόγω της επικίνδυνης κλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης, εκπέμπει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
"Yπάρχουν προκλήσεις για τις ουκρανικές εταιρείες. Προκλήσεις μάλιστα που μπορούν να γίνουν ορατές σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα", υποστηρίζει η Fitch, στη νέα σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "What Investors Want to Know: Fitch-Rated Ukrainian Corporates".
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, οι ουκρανικές επιχειρήσεις θα επηρεαστούν άμεσα και άκρως δυσμενώς από τη διαρκή αποδυνάμωση της ουκρανικής οικονομίας, στη σκιά της κορύφωσης της αντιπαράθεσης της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
Ειδικότερα, οι επιπτώσεις από μια ήδη τεταμένη κατάσταση για τις ουκρανικές επιχειρήσεις θα γίνουν άμεσα ορατές:
- σε επίπεδο ρευστότητας
- σε επίπεδο εξυπηρέτησης του εταιρικού χρέους
- σε επίπεδο οικονομικής ευελιξίας
Οι ουκρανικές επιχειρήσεις που θα πληγούν λιγότερο από την όξυνση της κρίσης θα είναι οι εξαγωγικές εταιρείες, καθώς είναι λιγότερο εκτεθειμένες στις κινήσεις που σημειώνονται στην ευάλωτη αγορά συναλλάγματος.
Στον αντίποδα, οι ουκρανικές επιχειρήσεις που θα πληγούν περισσότερο από την όξυνση της κρίσης θα είναι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως είδη διατροφής, είδη ποτού, είδη καπνού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης