Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Γιατί οι επενδυτές δεν πρέπει να φοβούνται τις αγορές τον Σεπτέμβριο – Οι 4 λόγοι

CNN Money: Γιατί οι επενδυτές δεν πρέπει να φοβούνται τις αγορές τον Σεπτέμβριο – Οι 4 λόγοι
Ο ρόλος των γεωπολιτικών εξελίξεων στην πορεία των αμερικανικών μετοχών
Ιστορικά ο Σεπτέμβριος αποτελεί τον χειρότερο μήνα για αγορές και μετοχές, ωστόσο οι αναλυτές εμφανίζονται καθησυχαστικοί και παρουσιάζουν τέσσερις λόγους για τους οποίους οι επενδυτές δεν πρέπει να φοβούνται τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN Money.

1. Ο Σεπτέμβριος έχει κακή φήμη και οι αριθμοί δεν λένε ψέματα, καθώς ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,5% κατά μέσο όρο τον Σεπτέμβριο από το 1950.
Ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πρόσφατη ιστορία ενδεχομένως να μην είναι τόσο σημαντική όσο εκτιμάται.
Τα τελευταία πέντε χρόνια οι μετοχές έχουν καταγράψει ισχυρά κέρδη κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, με εξαίρεση το 2011.
Εκείνη τη χρονιά η Standard & Poor’s είχε υποβαθμίσει την αξιολόγηση των ΗΠΑ, ενώ η κρίση χρέους στην ευρωζώνη βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.
 
2. Οι μετοχές των ΗΠΑ εξακολουθούν να δείχνουν πιο υγιείς, έναντι των υπολοίπων. Η οικονομία ανέκαμψε στο β΄τρίμηνο του 2014, μετά από ένα απαίσιο α΄τρίμηνο, ενώ και η αγορά εργασία αναθερμαίνεται.
Η ανάπτυξη της κερδοφορίας ήταν αξιοπρεπής.
Όπως σχολιάζει ο John Norris, managing director της  Oakworth Capital Bank, οι επενδυτές στρέφονται στο εσωτερικό, όταν επικρατεί μεγάλη ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο με τις εξελίξεις σε Ουκρανία, Ισλαμικό Κράτος, ιό Έμπολα.
 
3. Ο υπόλοιπος κόσμος αγαπάει τις αμερικανικές μετοχές!
Όπως εξηγεί το CNN Money, οι μετοχές των ΗΠΑ δεν αποτελούν το μόνο χρηματοοικονομικό asset, το οποίο βρίσκεται μεσούσης της bull market.
Τα αμερικανικά ομόλογα συνεχίζουν το ράλι φέτος, διαψεύδοντας τις προβλέχεις για οπισθοχώρηση.
Με άλλα λόγια, οι επενδυτές σε Ευρώπη και Ασία, ενδιαφέρονται για τα αμερικανικά ομόλογα και τις μετοχές, με φόντο τη γεωπολιτική αναταραχή.
Όπως εξηγεί ο Anthony Valeri, στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial, η απειλή του αποπληθωρισμού στην Ευρώπη, αποτελεί καταλύτη για την ελκυστικότητα των αμερικανικών assets.
 
4. Οι επενδυτές εξακολουθούν να αμφισβητούν τη bull market και αυτό είναι το «κλειδί».
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500, παραμένει κοντά στο επίπεδο των 2.000 μονάδων, πολλές μετοχές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σε λογικά, αν όχι φθηνά, επίπεδα.
 
Ωστόσο, το CNN Money υποστηρίζει ότι αυτή τη φορά δεν μιλάμε για φούσκα, όπως το 1999, καθώς πολλοί επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, λόγω των αναμνήσεων από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης