Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J P Morgan: Δεν θα είναι μεγάλες οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες στα stress tests

J P Morgan: Δεν θα είναι μεγάλες οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες στα stress tests
Μόνο η Eurobank και η Τρ. Πειραιώς εμφανίζουν κεφαλαιακό κενό της τάξης των 890 εκατ. ευρώ και 544 εκατ. ευρώ αντίστοιχα υπό το δυσμενές σενάριο
Καθησυχαστική για τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις ελληνικές τράπεζες εμφανίζεται η JP Morgan, η οποία διενεργεί τα δικά της stress tests στις 34 ευρωπαϊκές τράπεζες που καλύπτει.
Στην 63σέλιδη ανάλυση με τίτλο "Stress Test Analysis and Stock Selection" (Ανάλυση των stress test και επιλογές μετοχών), ειδικά για τις ελληνικές τράπεζες, η JP Morgan εκτιμά ότι υπό το δυσμενές σενάριο η Eurobank και η Τρ. Πειραιώς εμφανίζουν κεφαλαιακό κενό της τάξης των 890 εκατ. ευρώ και 544 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Αντίθετα, η Εθνική και η Alpha Bank εμφανίζουν κεφαλαιακό απόθεμα 462 εκατ. ευρώ και 469 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Μάλιστα, στις παραδοχές, δεν συμπεριλαμβάνονται οι κινήσεις αναδιάρθρωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη, και οι οποίες αναμένεται να έχουν θετική κεφαλαιακή επίπτωση στις ελληνικές τράπεζες.
Έτσι, η JP Morgan καταλήγει στο συμπέρασμα ότι  καμία τράπεζα δεν χρειάζεται κεφάλαια με βάση τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και τη σταδιακή ενσωμάτωση της Βασιλείας III.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης