Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η Τρ. Πειραιώς η μεγαλύτερη ωφελημένη από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας - Σύσταση buy

Deutsche Bank: Η Τρ. Πειραιώς η μεγαλύτερη ωφελημένη από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας - Σύσταση buy
Το momentum για την Πειραιώς είναι θετικό, εκτιμά η γερμανική τράπεζα
Συνεχές θετικό momentum διαπιστώνει για την τράπεζα Πειραιώς η Deutsche Bank, αποτιμώντας τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας για το δεύτερο τρίμηνο του 2014.
"Το momentum είναι θετικό", επισημαίνει η γερμανική τράπεζα, στην έκθεσή της, "Q2 14: headline beat on DTA, oneoffs, underlying result slightly weaker".
Όπως επισημαίνει η Deutsche Bank, η ενίσχυση των εσόδων κρίνεται θετική εξέλιξη, όπως επίσης και η συνεχής μείωση του χρηματοδοτικού κόστους.
Στα θετικά στοιχεία των αποτελεσμάτων της Πειραιώς η γερμανική τράπεζα προσθέτει τη σταδιακή μείωση της εξάρτησης από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ, αλλά και τον μηδενισμό του ELA.
Το πιο ικανοποιητικό στοιχείο όμως για τη Deutsche Bank, από τα μεγέθη της Πειραιώς, είναι η μειούμενη τάση των ποσοστών των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
Η Deutsche Bank διατηρεί τη σύσταση buy (αγορά) για τη μετοχή της Πειραιώς, εκτιμώντας πως πρόκειται για την ελληνική τράπεζα που μπορεί να επωφεληθεί περισσότερο - έναντι των υπολοίπων - από τη διαρκή βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.
Ο λόγος που η Πειραιώς μπορεί να επωφεληθεί περισσότερο από την ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας είναι ο ενεργός της ρόλος στο μαζικό κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης