Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Κρίνεται τον Σεπτέμβριο το τρίτο δάνειο της Ελλάδας - Ανάπτυξη από το 2015

Deutsche Bank: Κρίνεται τον Σεπτέμβριο το τρίτο δάνειο της Ελλάδας - Ανάπτυξη από το 2015
Ύφεση -0,3% προβλέπει για το τρέχον έτος, 2014, η γερμανική τράπεζα
Μήνας ορόσημο είναι για την Ελλάδα ο Σεπτέμβριος, ενόψει της έναρξης του νέου, κρίσιμου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας.
"Ο Σεπτέμβριος αποτελεί μήνα διαπραγματεύσεων για την Αθήνα", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank, σε νέα έκθεσή τους, υπό τον καθιερωμένο τίτλο "Focus Europe".
Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, οι κρίσιμες διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών ξεκίνησαν στο Παρίσι στις αρχές του μήνα.
Η συνέχεια των διαβουλεύσεων αυτών - που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη του μήνα - θα καθορίσει δύο καίρια ζητήματα για την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία παραμένουν ακόμη ανοιχτά:
- Θα χρειαστεί ή όχι η Ελλάδα τρίτο πακέτο διάσωσης;
- Τι μορφή θα λάβει ο νέος γύρος ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
"Όπως όλα δείχνουν, ο στόχος της Ελλάδας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια χρονική επέκταση της αποπληρωμής των δανείων και μια μείωση των επιτοκίων", σχολιάζουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.
Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις της Deutsche Bank για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αυτές έχουν ως εξής:
- Ύφεση -0,3% για το 2014
- Ανάπτυξη +2,2% το 2015
Να σημειωθεί εδώ πως οι επίσημες προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας κάνουν λόγο για ανάπτυξη +0,6% το 2014.
Η γερμανική τράπεζα ωστόσο προβλέπει για την ελληνική οικονομία ένα ακόμη έτος ύφεσης και τελικώς την πολυπόθητη επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2015...
Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού, η Deutsche Bank προβλέπει πως η Ελλάδα θα παραμείνει σε τροχιά αποπληθωριστικών πιέσεων για το σύνολο του 2014.
Ειδικότερα, τοποθετεί ως εξής τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό:
- Στο -0,1% για το 2014
- Στο 0,2% για το 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης