Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τράπεζα Πειραιώς: Οι τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες - Τι εκτιμά για τα stress test

Τράπεζα Πειραιώς: Οι τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες - Τι εκτιμά για τα stress test
Η σύσταση για την Alpha Bank και την Εθνική διατηρείται σε οutperform (αποδόσεις καλύτερες της αγοράς) και neutral (ουδετερότητα) για την Eurobank
Στα 0,81 ευρώ τοποθετεί την τιμή στόχο της Alpha Bank, στα 3,38 ευρώ της Εθνικής και στα 0,43 ευρώ της Eurobank, η Τρ. Πειραιώς, διατηρώντας τη σύσταση οutperform (αποδόσεις καλύτερες της αγοράς) για τις δύο πρώτες και neutral (ουδετερότητα) για την Eurobank.
Στην 44σέλιδη ανάλυση της για τις ελληνικές τράπεζες την οποία και σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία τις ασκήσεις αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως συνέβη και με τα πρόσφατα stress test της BlackRock, καθώς έχουν δημιουργήσει σημαντικές κεφαλαιακές εφεδρείες.
Επιπλέον, υλοποιούν λεπτομερή επιχειρηματικά σχέδια τα οποία έχουν λάβει έγκριση της DGComp, ώστε να απελευθερωθούν πρόσθετα κεφάλαια.
Εδικότερα για την Alpha Bank, η Πειραιώς πιστεύει ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να υπάρξει σημαντικό κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας, με βάση τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ.
Στο ίδιο πλαίσιο, μπορούμε επίσης να εκτιμήσουμε μια μικρή πιθανότητα για αύξηση κεφαλαίου από την Εθνική Τράπεζα, καθώς η τράπεζα παράγει επαρκή κάλυψη για τις ζημίες από δάνεια (PPI).
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται δράσεις ενίσχυσης κεφαλαίου, περιλαμβανομένης και της πώλησης στοιχείων ενεργητικού.
Η Eurobank εμφανίζει το χαμηλότερο δείκτη κεφαλαίου, στο 9,1% (το οποίο ενσωματώνει 260 μ.β. από προνομιούχες μετοχές) λόγω της σχετικά υψηλής αναβαλλόμενης φορολογίας και των προσαρμογών μειοψηφίας.
Ωστόσο, η Eurobank θα πρέπει να επωφεληθεί τα μέγιστα από την αναταξινόμηση της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση, μειώνοντας την ανάγκη για οποιαδήποτε αύξηση κεφαλαίου.




Αποτίμηση (σύμφωνα με το μοντέλο του Gordon) - (ROTE 15%, COE 10,5% - rf 5,0% και g 2,5%)



Η Πειραιώς τοποθετεί στα 0,81 ευρώ την τιμή στόχο της Alpha Bank, στα 3,38 ευρώ της Εθνικής και στα 0,43 ευρώ της Eurobank.
Η σύσταση για την Alpha Bank και την Εθνική διατηρείται σε οutperform (αποδόσεις καλύτερες της αγοράς) και neutral (ουδετερότητα) για την Eurobank.



Η Εθνική Τράπεζα είναι η προτιμώμενη τράπεζα για τους εξής λόγους:
α) έχει μια θετικό περιθώριο PPI, καθώς υποστηρίζεται από την Finansbank
β) υπάρχει μικρή πιθανότητα για την ανάγκη νέας άντλησης κεφαλαίων
γ) έχει ισχυρή ρευστότητα
δ) φαίνεται να έχει το λιγότερο επικίνδυνο ισολογισμό από την άποψη της ποιότητας των δανείων
ε) συναλλάσσεται σε σχετικά ελκυστικές τιμές

Βραχυπρόθεσμοι καταλύτες:

α) Ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής της ΕΚΤ
β) αναταξινόμηση της αναβαλλόμενης φορολογίας
γ) χαλάρωση των κατώτατων ορίων επιλεξιμότητας των εγγυήσεων από την ΕΚΤ
δ) άμεση επίλυση του υποψήφιου για τις επερχόμενες ελληνικές προεδρικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης